ладижинське водосховище фото

На Вінниччину повертається вода

24 січня 2016, 14:54

Водосховища Вінниччини відновились на 100 %

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччину повертається вода

    Коментарі

Чи повернеться на Вінниччину вода після посушливих весни, літа і осені, буде відомо в лютому. Рівень сніжного покриву у третьому зимовому місяці є вирішальним. Про це Vlasno.info. повідомила провідний інженер служби техногенно-екологічної безпеки на водних об'єктах Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг Лариса Кошова.
Нагадаємо, через аномальну посуху на початку вересня Ладижинське водосховище було спрацьоване на півтора метри. Воду скидали навіть з малих водосховищ. Зі ставків, які перебувають в оренді, достроково випустили воду.
За словами Лариси Кошової, утримується низька водність, яка розпочалась ще в червні, і досьогодні. Незначні опади хоч і сприяють наповненню річок, але грунт залишається сухим, волога йде в землю.
— Довгостроковий прогноз наразі відсутній, — каже провідний інженер. — Проте відомо, що суттєвого збільшення кількості опадів і весняної повені очікувати не слід.
Разом з тим, Лариса Андріївна зазначає, що завдяки попускам зі ставків основні водосховища наповнили на 100 %. Так, Сабарівське водосховище наповнили на 14 см вище нормального підпірного рівня. У Ладижинському водосховищі зберігається нормальний підпірний рівень. Наповнилась водою і річка Соб, яка протікає одразу трьома районами Вінниччини.
— Якщо будуть опади, буде підвищуватись і водність, — каже Лариса Кошова.

Фото: uk.wikipedia.org