народне-віче-фото

Вінницьке віче збиратиме підписи за відставку керівництва міськради

29 травня 2016, 17:52

Для цього потрібно 30 тисяч підписів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницьке віче збиратиме підписи за відставку керівництва міськради

    Додати коментар

Для цього потрібно 30 тисяч підписів

Сьогодні о 12 годині на Майдані Небесної Сотні під палючим сонцем традиційно відбулося недільне народне віче, як повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Прийшла на віче немала кількість людей. За перебігом подій слідкували працівники патрульної поліції, співробітники поліції у цивільній формі та заступник начальника Вінницької міської поліції Сергій Синявський.

народне віче-2-фото

Почалось народне віче зі вшанування пам'яті вінничан, які загинули позаминулої ночі у зоні АТО.

Згодом учасники віче згадали можливе підняття цін у громадському транспорті з першого червня. Обурювало людей те, що на ремонт доріг з бюджету виділено десятки мільйонів гривень, а влада каже, що грошей нема і тому треба піднімати ціни за проїзд у громадському транспорті. Саме під час обговорювання цього питання навпроти зібрання почали ремонтувати тротуар.

народне віче-1-фото

Також на віче прозвучало, що, за чутками, ремонт площі Гагаріна робиться насправді для того, щоб зробити дренажну систему. Річка Каліче, яка протікає під площею, постійно затоплює торговий комплекс, який через те не може ніяк відкритись. На цей ремонт міська влада виділила 22 мільйона бюджетних коштів.

Єдиним позитивним моментом, про який говорили на віче, було повернення Надії Савченко в Україну.

Під час проведення народного віче працівниками патрульної поліції був виявлений невідомий пакет біля фонтану. Це викликало підозру: мовляв, чи немає там вибухівки.

народне віче-4-фото

Але згодом знайшовся власник пакета і народне віче продовжилось.

народне віче-5-фото

Головним питанням порядку денного було обговорювання будівництва паркану навколо парку.

– Взагалі незрозуміла ідея створення цього паркану, на який витрачається така велика сума бюджетних коштів. Цього року міська влада на пологовий будинок дала у 7 разів менше коштів, ніж на цей паркан. Влада каже, що там вже був паркан навколо парку. Як ми дізналися, він там був у 1930-х роках, коли працівники НКВС там розстрілювали людей. Тоді вхід у парк був платний за 5 копійок, який згодом скасувала через абсурдність цієї ідеї. Закликаю людей блокувати будівництво, коли вони почнуть встановлювати цей паркан, – каже активіст Михайло Сіранчук.

На народному віче виступив також активний учасник вінницького майдану Володимир Воловодюк.

Володимир Воловодюк-фото

– Якщо Вінницька міська рада постійно робить злочинні дії та обкрадає людей, то треба її відправити у відставку. Для цього потрібно зібрати 30 тисяч підписів. Будемо створювати активні групи людей, які будуть збирати підписи у себе на районі, – каже Володимир Воловодюк.

Також на віче обговорювалися проблеми тарифів та інші буденні проблеми.

Фото: Влад Боднар

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення