На річницю “драконівських” законів Вінницькій прокуратурі подарували щура

На річницю “драконівських” законів Вінницькій прокуратурі подарували щура

16 січня 2015, 19:35

Включити до бази Інтерполу депутатів-ініціаторів "ручного" голосування 16 січня 2014 року вимагали активісти Вінниці

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На річницю “драконівських” законів Вінницькій прокуратурі подарували щура

    Додати коментар

Сьогодні в Україні була оголошена одномоментна акція щодо відставки генерального прокурора України Віталія Яреми. О 10 годині небайдужі громадяни збиралися під обласними прокуратурами. Вінниця також приєдналася до всеукраїнської акції.

Активісти написали колективне звернення до обласного прокурора В'ячеслава Соколового.
Відштовхувався актив міста від того, що у провадженні Генеральної прокуратури знаходиться кримінальне провадження за фактом зловживання владою з метою одержання неправомірної винагороди народними депутатами України Олійником, Калетніком та іншими ініціаторами голосування 16 січня.
shchur3
shchur4
— Вимагаємо невідкладно повідомити про підозру всім 235-ти народним депутатам, хто зазначений в офіційних результатах голосування 16 січня 2014 року, та негайно вжити заходів по недопущенню виїзду їх за кордон. Просимо негайно надати матеріали досудового розслідування для ознайомлення, які безпосередньо стосуються вчиненого кримінального правопорушення, — йдеться у зверненні.

Звернення підписали десяток громадських організацій просто на капоті автомобіля із красномовною наклейкою "ПТН ПНХ". Його зачитала координатор "Автомайдану Вінниччини" Таїса Гайда. (Варто акцентувати на хоробрості жінки: вранці, напередодні акції під прокуратурою, під ательє Таїси хтось приніс зо два десятки шин, облив їх бензином та написав лайливе слово).
shchur8
Активісти пропонували і правоохоронцям долучити свої підписи до звернення. Ті відмовилися, але запевнили, що вони завжди з народом. Активісти влаштували перед приміщенням прокуратури невеликий мітинг із плакатами. На них майоріли написи: "Прокуратура бездіяльна", "Бандитам — тюрми", "Кримінальна відповідальність", "Покарати винних: Жеребнюк, Продивус, Калетники".
shchur9
Далі звернення понесли в прокуратуру, очікуючи на прийом у очільника відомства. До громади вийшли представники прес-служби відомства. Їх одразу ж небайдужі вінничани зустріли дещо неактуальними колядками. Такого працівники державної установи не очікували: заховались у кулуарах прокуратури. Потім таки вийшли. Активісти пояснили свою позицію. Перший заступник прокурора області Анатолій Максимюк погодився на зустріч із ініціативною групою (п'ять людей). Звернення громади у прокуратурі зареєстрували, пообіцяли відповісти.


shchur5
shchur6

 
На завершення активісти подарували декоративного пацючка першому заступнику прокурора.

shchur1
shchur7
— Ми хочемо нагадати прокуратурі Вінниччини, аби вони не ховалися від відповідальності, як щурі. Годуйте цього декоративного пацючка, доглядайте за ним. І хай він вам завжди нагадує про те, що ви маєте працювати, а не займатися бездіяльністю, — сказала Юлія Піскунова, яка і дарувала пацючка Сявку співробітникам прокуратури.

 

Протягом трьох днів активісти очікуватимуть на відповідь про стан проведення цього досудового розслідування, про обрання запобіжних заходів щодо підозрюваних осіб, про проведенні процесуальні дії щодо арешту майна та банківських рахунків підозрюваних осіб та про оголошення у міжнародний розшук підозрюваних осіб та включення їх до бази Інтерполу.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення