У Вінниці відбувся флеш-моб "Скажемо ні зарплаті в тіні!"

Біля президенського фонтану вінничан агітували не брати зарплати в конвертах

31 серпня 2016, 14:21

У Вінниці відбувся флеш-моб "Скажемо ні зарплаті в тіні!"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Біля президенського фонтану вінничан агітували не брати зарплати в конвертах

    Додати коментар

У Вінниці відбувся флеш-моб "Скажемо ні зарплаті в тіні!" Захід, організований міським управлінням Пенсійного Фонду, пройшов минулого вечора на набережній "Roshen".

Як зазначила начальник управління Пенсійного Фонду у місті Вінниці Алла Лоба, головної метою проведення акції стала необхідність донесення до людей важливості легалізації заробітної плати.

фонтан фото

 – Питання легалізації заробітньої плати актуальне, - розповіла вона. - Сьогоднішньою акцією ми хочемо донести до наших громадян, що треба дбати про свою соціальну захищеність. Так, є зарплати в конвертах, але ж пенсії в конвертах не виплачуються.

В рамках флеш-мобу представни Пенсійного Фонду провели серед вінничан анкетування щодо їх ставлення до "тіньової зарплати". Як виявилося, чимало людей не замислюються над власним майбутнім і радо йдуть працювати неофіційно, щоб не сплачувати податки і не робити пенсійних внесків. Однак, за словами представників Фонду, по завершенні трудового шляху в таких громадян починаються серйозні проблеми.

– На основі анкет ми моніторимо суспільну думку: чи погоджуються люди на зарплату в конверті? На жаль, більшість погоджується. Але потім люди досягають пенсійного віку і дивуються: чому в мене така маленька пенсія? — зауважила співробітниця Пенсійного Фонду Ольга Швець.

фонтан фото

фонтан фото

фонтан фото

фонтан фото

Втім, деякі учасники анкетування висловили протилежну від більшості думку.

– Оскільки я працюю в державній структурі, то зарплату отримую офіційно, - зізналася анкетована вінничанка, що побажала бути неназваною. - Вважаю, що соціальна захищеність є дуже вадливою. На жаль, на сьогодншній день в державних установах працює дуже мало людей. Заводи, фабрики закриваються, і люди вимушені шукати неофіційну роботу, тобто це проблема економічна.

Під час акції учасники розгортали плакати з гучними гаслами та роздавали перехожим інфіормаційні буклети. Найбільш яскравою частиною флеш-мобу став виступ колективу дитячого естрадно-спортивного танцю "ЕОС". Маленькі танцівниці представили публіці видовищний, наповнений важкими акробатичними елементами "танець монеток".

Нагадаємо: при вінницькому міському управлінні Пенсійного Фонду працює школа майбутнього пенсіонера.

фонтан фото

фонтан фото

фонтан фото

Фото автора

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення