віче-фото

Вінницьке віче вимагає у міської ради легалізації

19 лютого 2017, 21:49

Представники традиційного вінницького віче хочуть вийти із "тіні"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницьке віче вимагає у міської ради легалізації

    Додати коментар


Представники традиційного вінницького віче хочуть вийти із "тіні" та набути офіційного статусу, повідомляє кореспондент Vlasno.info. Таку ідею під час сьогоднішнього зібрання активістів висловив юрист Вадим Шмагалов. Він запропонував зробити віче офіційним дорадчим органом міської ради, і був підтриманий публікою.

– Мною було подано електронну петицію до вінницької міської ради про надання віче офіційного статусу дорадчого органу міськради. Вже те, що ми щотижня тут збираємося, дає право нашому віче існувати як органу самоорганізації населення. На жаль, мою петицію було відхилено. Причиною було те, що у міськради ніби-то немає достатньо повноважень, щоб надати офіційного статусу нашому віче. Саме тому ініціативна група вирішила підготувати друкований текст цієї петиції, - заявив Вадим.

Вадим Шмагалов-фото

У друкованій версії роз'яснена сутність та функції віче. Разом із нею активісти пішли "у люди" з метою зібрати необхідні для розгляду 350 підписів громадян.

За їх планом, міська рада має розглянути петицію під час наступної сесії.

віче-1-фото

– Ми вимагаємо прийняти петицію та розглянути її на найближчій сесії міської ради. На сесію запросити і безперешкодно пропустити всіх бажаючих представників територіальної громади, - промовив пан Шмагалов.

Якщо петицію підтримають, представники віче набудуть права дорадчого голосу на усіх сесіях міськради та у комітетах. Віче офіційно представлятиме інтереси громади при обговоренні та ухваленні важливих для міста рішень.

віче-2-фото

До слова, закритість роботи вінницької міської ради викликає обурення деяких депутатів Верховної Ради.

петиція-фото

петиція-1-фото

петиція-2-фото

Фото: Олександр Сашньов

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення