земельна ділянка фото

Активісти вимагають, щоб батько вінницької депутатки віддав неотриману землю

31 березня 2017, 14:15

«Земельний скандал» поширився у соцмережі

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Активісти вимагають, щоб батько вінницької депутатки віддав неотриману землю

    Додати коментар

Акція під вінницьким соціально-економічним інститутом університету "Україна", коли активісти символічно розсипали землю, отримала продовження у соцмережах. До обговорення ситуації долучились й інші активісти, які підтримували котрусь зі сторін, повідомляє Vlasno.info

Найбільше усіх цікавило, чому землю принесли до депутата міськради Ганни Давиденко. Адже питання щодо виділення землі її батькові на виконкомі зняли з розгляду. В той час, як двом іншим депутатам на тій же сесії землю виділили.

"Хай батько Ганни напише відмову від своїх 10 соток на користь атовця", – наголошували одні.

"Як можна відмовитись від того, чим не володієш?" – дивувались інші.

Втім, активісти, що брали участь у "земельному перфоменсі", впевнені, що в сільраді вже були підготовлені документи на землю, і вирішено питання по виділенню. Але після того, як ця територія відійшла місту, питання щодо надання земельних ділянок перейшли до прерогативи міської ради. Відтак, виконком і відхилив це питання.

В дискусію вступив юрист Олександр Білошкурський і так прокоментував ситуацію:

"Перед отриманням у власність за рішенням міськради передує виготовлення проектної документації, тобто існує "майнове право" на дану земельну ділянку, яке передує праву власності (не треба плутати з майновим правом), яке ще не зареєстровано. Земельна ділянка ще продовжує перебувати у власності громади до остаточного рішення. Дійсно, кожна особа, має право відступити своє майнове право на користь іншої особи. Це не є передача права власності, бо воно ще дійсно не наступило. І це робиться не в нотаріуса. Така заява подається дійсно до органів місцевої громади, яка приймає остаточне рішення щодо майна."

Тому громадський активіст Денис Котов і наполягає, що першим кроком з боку Ганни Давиденко має стати якраз така заява щодо земельної ділянки:

– Це був би гарний приклад для інших депутатів. Адже ті, інші, не приховують, що вони користуються своєю владою для просування власних інтересів. Без сумніву, такі акції потрібно продовжувати по відношенню й до них.

Проте, Ганна Давиденко впевнена, що акцію спланували проти неї особисто.

– У нас в суспільстві дуже багато неоднозначного. І це призводить до маніпуляцій з боку людей, які сьогодні мають владу і ресурси, – зазначає вона. – З одного боку, є свідома частина населення, яка веде активну громадську діяльність, аналізує документи і робить фахові висновки. І коли бачать несправедливість, такі люди виходять на мітинги. З іншого боку, є маніпулятори, які наймають людей за 150-200 гривень на подібні акції.

Крім того, в соцмережах з'явилась інформація, що до акції причетний однопартієць Давиденко – депутат міськради Вадим Кудіяров.
– Офіційно заявляю, що ГО "Батьківщина молода" до акції немає жодного відношення, – запевнив він. – Вважаю неприпустимим участь членів нашої організації у акціях направлених проти членів ВО "Батьківщина". У зв'язку з цим виступаю з ініціативою у найближчі дні зібрати Бюро обласної організації. Зараз збираємо фото та відео з акції. Далі будемо вирішувати.

Зі свого боку громадська активістка Ольга Маліновська нагадала про попередні резонансні справи стосовно земельних ділянок, через які ніхто з учасників нинішньої акції не виходив на пікет.

– Хочу спитати у хлопців, які вирішили "навести порядок" із земельними ділянками депутатів: чому вас ні одного не було, коли мова йшла про парк біля протитуберкульозного диспансеру! Там цілий старовинний парк хочуть знищити! Цьому доказ – зміни в генеральному плані. Вас не турбує, що там виростуть чиїсь маєтки? Ми рік судились – ніхто не прийшов ні разу! Чому вас не було, коли був "дерибан" прибережної зони Вишенського озера? Заради того, щоб виділити ділянки під забудови, озеро знищується! Чому не пікетували "Муніципальний ринок", який продали дружині Гройсмана-старшого по ціні трьох-кімнатної квартири? – каже вона.

Отже, інформації щодо подальших акцій поки що немає, а громадські активісти обіцяли наступного разу взяти з собою усіх охочих журналістів.

Ілюстративне фото: ogo.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення