У НАБУ наголошують, що таке зволікання грає на руку корупціонерам

НАБУ: за два роки лише 18 топ-чиновників отримали вирок

14 грудня 2017, 14:15

У НАБУ наголошують, що таке зволікання грає на руку корупціонерам

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

НАБУ: за два роки лише 18 топ-чиновників отримали вирок

  адміністратор   Додати коментар

Національне антикорупційне бюро України заявило, що за два роки роботи суди винесли вироки проти 18 осіб. Про це інформує Vlasno.info із посиланням на сторінку НАБУ у Facebook.

«4 грудня 2015 року детективи НАБУ внесли до ЄРДР перші відомості про кримінальні правопорушення стосовно топ-посадовців. За два роки в роботі Бюро близько 500 справ, майже три сотні підозрюваних та сотня обвинувальних актів, переданих до суду. Однак, суди не квапляться із розглядом справ – наразі винесено вироки стосовно лише 18 осіб», – йдеться у повідомленні.

У НАБУ наголошують, що таке зволікання грає на руку корупціонерам.

«Крім того, відсутність судових вироків не дозволяє стягнути на користь держави кошти, арештовані в рамках розслідувань Бюро, і компенсувати завдані збитки», – відзначають борці з корупцією.

На їх думку, проблему із затягуванням судових розглядів можна вирішити створенням Вищого антикорупційного суду.

Для того, аби народні депутати звернули увагу до проблеми відсутності вироків у НАБУ закликають підписати петицію від Transparency International Ukraine про створення незалежного антикорупційного суду.

 

Фото: НАБУ


  адміністратор   14 груд. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення