Вінничани закликали прогнати олігархів

Вінничани закликали прогнати олігархів

01 травня 2015, 13:03

"Геть Міністрів, геть капіталістів"! "Геть олігархію"! "Владу — радам, власність — громадам"! "Волю народу, волю людині"! "Гідна праця, вільна нація"!

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани закликали прогнати олігархів

    Додати коментар

"Геть Міністрів, геть капіталістів"! "Геть олігархію"! "Владу — радам, власність — громадам"! "Волю народу, волю людині"! "Гідна праця, вільна нація"! 

Під такими гаслами сьогодні близько півсотні активістів пройшли маршем від пам'ятнику Михайлу Коцюбинському до адміністративної будівлі "Книжка". Дорогою вони вигукували ці та інші гасла, виступаючи за соціальні права людей.

— День Першого травня відзначається у 147 країнах світу, — розповідає організатор акції Сергій Сидорук. — Почали його святкувати, коли в Америці вийшли робочі на мітинг за 8-годинний робочий день. Після цього перше травня стало святом трудящих за свої права. У нас зараз ніби є восьмигодинний робочий день, але багато прав людини порушується. Не можна розвивати свою справу, маємо велике безробіття.

Також активісти проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Вони вважають їх незаконними.

— Зараз відміняють пільги пенсіонерам, електроенергія подорожчала, хоча у нас вона могла б бути безкоштовною. Подорожчала гаряча та холодна вода. Ми зверталися на водоканал із проханням пояснити чому так. Там просто закривають двері не пускають людей. Директор то у відпустці, то на лікарняному. Ми створили робочу групу із цих питань, але її нікуди не допускають. Це є порушенням норм Конституції в частині місцевого самоврядування. Бо коли звертаємось у міську раду припинити такі дії чи обгрунтувати їх, нам просто нічого не повідомляють.

Учасники мітингу акцентували увагу на тому, що їхній захід — не політичний.

— На жаль, коли проходять подібні мітинги, вони організовуються задля чийогось піару, — каже учасниця акції Тетяна. — У нас незалежний ні від кого захід, який не несе ніякого політичного підтексту. Просто зібралася молодь, яка хоче щось змінити на краще. Я прийшла, бо мені не байдуже майбутнє нашої країни та люди, які тут присутні.

До активістів приднався і вінницький правий сектор.
— Ми приєдналися своїм активом, бо вважаємо, що це правильно. Ми повністю підтримуємо дані заклики і погоджуємося із нашими побратимами, — каже керівник силового блоку Вінницького Правого сектору Юрія "Гагарін".

За дотриманням порядку під час маршу слідкували правоохоронці та вінницька обласна самооборона. Її представник Олександр розповів, що вони слідкують за громадським порядком. Щоб не було провокацій ні зі сторони мітингувальників, ні зі сторони міліції.

Mitung2

Mitung1

Mitung3Mitung4

Mitung5

Mitung6

Mitung7Mitung8

Mitung9

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення