ЖЕК №16 у Вінниці фото

У вінницької громади відібрали ще один ЖЕК

04 квітня 2016, 16:00

З держпідприємства зробили банкрута

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У вінницької громади відібрали ще один ЖЕК

    Додати коментар

Вінницький ЖЕК №16, розташований за адресою Монастирська, 16 (колишня Володарська) збанкрутів та припинив надавати послуги громадянам, повідомляє Vlasno.info. Обурені таким станом речей активісти прийшли до установи, аби з'ясувати причини її закриття.

– Наш ЖЕК розвалили, щоб згодом передати у приватну власність, як це вже не одноразово було з іншими ЖЕКами  припускає активіст Андрій Верич.  Людей звільнили, а все майно передадуть невідомо куди і невідомо кому. Якщо міська рада не може керувати комунальним майном, то нехай його краще передають до рук громади, а не в ТОВ ЖЕО чи ще в якусь приватну структуру.

Цікаво, що на момент приходу активістів у приміщенні ЖЕКу не було нікого окрім в.о. начальника та старшого майстра. Представників громади зустріли порожні кабінети. Як з'ясувалося, інші працівники були звільнені з офіційним формулюванням "за згодою сторін".
ЖЕК №16 у Вінниці фото

– Я, як старший по своєму будинку, приніс заяву. Хочу перевести будинок з обслуговування ТОВ ЖЕО до ЖЕКу, а тут нікого нема. Заяву-то вони приймають, але ж хто буде обслуговувати будинок, коли установи фактично вже не існує?

В свою чергу, в.о. начальника ЖЕКу Сергій Гришин, пояснив, що на їх балансі вже давно нема жодного жилого будинку, а саме комунальне підприємство потерпає від великих збитків.

– У нас 200 тисяч заборгованість по зарплаті, і додатково ще півмільйона боргів. І в нас не було на балансі жодного будинку, ми були як підрядник у ТОВ ЖЕО, виконували їх замовлення. Фактично, наша установа виконувала роль посередника. Що з нами буде далі, я не знаю.
ЖЕК №16 у Вінниці фото

За словами пана Гришина, свою заслужену заробітну платню звільнені працівники досі не отримали. Як з цим бути і хто тепер надаватиме послуги мешканцям прилеглих будинків, невідомо, втім активісти вбачають в такому скрутному становищі установи провину ТОВ ЖЕО. Вони впевнені, що приватне товариство навмисно вивело з ЖЕКу будинки і довела його до банкрутства, аби "прибрати до рук" його майно.

Нагадаємо, раніше Vlasno.info публікувакло розслідування про відмивання грошей в ЖЕО.

Фото Олександра Сашньова

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення