школа у селі Велика Киріївка фото

Протестуючи проти поновленого на посаді директора школи, батьки перекрили трасу

13 квітня 2016, 13:04

У Бершадському районі протестувальники перекривали трасу на Одесу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Протестуючи проти поновленого на посаді директора школи, батьки перекрили трасу

    Додати коментар


У Бершадському районі протестувальники перекривали трасу на Одесу, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Мешканці села виступили проти того, що Бершадський районний суд постановив поновити на посаді колишнього директора школи. До того йому пропонували посаду вчителя, проте він відмовився.

Батьки дітей, що навчаються в Великокиріївській школі стверджують, що Микола Поліщук довів її до жахливого стану.

— Ми проти того, щоб він був директором, — говорить заступник голови батьківського комітету Лариса Погребняк. — Акція почалася в понеділок, бо вступає в силу рішення суду про про повернення Поліщука на посаду. Якщо вона не допоможе, то ми її продовжимо.

За словами іншої учасниці протесту, школа 5 років тому мала жахливий вигляд.

— Ми її фактично реанімували за допомогою батьків, — говорить голова батьківського комітету Лідія Грищенко. — Після того, як Поліщука обрали головою сільради, школу нам залишили в такому стані, що краще не згадувати.

Жінка розповідає, що в вхідних дверях була велика дірка, в яку пролазили собаки, а по підлозі бігали щури.

— В їдальні працівники школи готували дітям обід в калошах, бо постійно протікали труби, — стверджує Лідія Миколаївна.

Коли в 2010 році Поліщук очолив Великокиріївську сільську раду, управління освіти призначило іншу людину. Нею стала Тетяна Соколюк, яка змогла ефективно залучити батьківську допомогу.

— Двері та вікна ледве трималися, — розповідає Тетяна Анатоліївна. — З допомогою батьків вдалося зробити внутрішній санвузол, замінити 8 вікон та двоє дверей, водогони і на 90% оновити шкільний посуд.

В понеділок Микола Поліщук отримав в управлінні освіти Бершадської РДА наказ про поновлення його на посаді. Однак на робочому місці не з'явився, посилаючись на поганий стан здоров'я.

— Він знаходиться у лікарні через посилення тиску, — повідомляє дружина Галина Поліщук.

На її думку, акція є завчасно спрямованою провокацією проти її чоловіка.

— Вся ситуація виникла навколо того, що він поновився на посаді через суд, — стверджує жінка. — Головна причина цього була в тому, що начальник управління неправильно оформила наказ в 2010 році. Через це Соколюк призначили на посаду директора, а не "тимчасово замінили", поки мій чоловік очолював сільраду. От і все.

Голова Бершадського управління освіти Лідія Дзюбенко стверджує, що процедура відбулася без помилок, а директорові краще прислухатися до громади.

— Педагогічний колектив і батьківський комітет підписали заяву про недовіру Поліщуку. Загалом 130 підписів, що мало стати для нього сигналом. До школи з 164 дітей в понеділок не з'явилося 120, — говорить Лідія Іванівна.

Про ситуацію на вівторок повідомив голова Великокиріївської сільради Сергій Козійчук:

— Сьогодні батьки вдруге не перекривали трасу, а просто знаходилися біля школи. Вони досі рішуче налаштовані проти того, щоб Поліщук займав посаду директора. Майже всі діти сьогодні не з'явилися на навчання.

Траса залишалася перекритою в понеділок з 9:00 ранку до 14:00. Учасники акції пропускали лише машини швидкої допомоги та рейсові автобуси.

Кореспонденти Vlasno.info інформуватимуть про подальший перебіг подій цієї справи.

Нагадаємо, що минулого разу в Бершадському районі трасу перекривали під час блокування селянами молоковозів в березні цього року.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення