акція проти заборони Меджлісу фото

У столиці мітингують проти заборони Меджлісу

29 вересня 2016, 13:11

Акція протесту проти заборони Меджлісу в анексованому Криму відбулась у Києві

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У столиці мітингують проти заборони Меджлісу

  адміністратор   Додати коментар


Акція протесту проти заборони Меджлісу в анексованому Криму відбулась у Києві. Про це повідомляє Vlasno.info із посиланням на "Громадське".

Близько двох сотень активістів зібрались на Майдані Незалежності, задля підтримки Меджлісу кримськотатарського народу, який в цей день може бути остаточно заборонений Верховним судом РФ в анексованому Криму.
акція проти заборони Меджлісу фото
Фото: pravda.com.ua

Серед мітингувальників — кримські татари, правозахисники та представники громадських організацій, зокрема: голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, член Меджлісу Різа Шевкієв, дочка заступника голови Меджлісу Ільми Умерова – Айше, один з координаторів блокади Криму Ленур Іслямов, визволений з російської в'язниці кримчанин Геннадій Афанасьєв, а також представники громадської організації «Крим SOS».

У руках протестувальників — плакат з написом: "Заборона Меджлісу = заборона народу" та плакати на підтримку кримськотатарських політв'язнів Ільми Умерова та Ахтема Чийгоза.
акція проти заборони Меджлісу фото

Активісти закликали Захід посилити санкції проти Росії та припинити тиск на кримських татар.

– 2,5 тисяч осіб в Криму після заборони Меджлісу можуть опинитися під ударом – члени Меджлісу всіх рівнів. Ми знаємо, яким буде рішення «суду», члени Меджлісу до цього готові, – наголосив Рефат Чубаров.

Нагадаємо, що сьогодні, 29 вересня, Верховний суд Росії розглядає апеляцію у справі про заборону Меджлісу кримськотатарського народу на території Російської Федерації.

Додамо, що 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму заборонив діяльність Меджлісу на території анексованого півострова, визнавши організацію екстремістською.

Фото: hromadske.ua


  адміністратор   29 вер. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення