завод в Удичі фото

Невідомі захопили цукровий завод в Удичі

28 грудня 2016, 08:35

На Тепличчині жінки рятували старий завод від розпилу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Невідомі захопили цукровий завод в Удичі

    Коментарі (1)


На Тепличчині жінки рятували старий завод від розпилу

У селі Удич Теплицького району, що на Вінниччині, 15 жінок пікетують під брамою єдиний у селі цукровий завод, аби не допустити його знищення. Невідомі молодики назвались новими власниками приміщення й готуються до того, аби порізати його на металобрухт. Про це кореспонденту газети "Правди сила" повідомила сільська голова Олена Кісар.

– Завод на території нашого села побудували в 1898 році. У 1999 році сільським жителям оголосили, що акцій вони не отримають, оскільки підприємство збанкрутувало і якраз акції перекривають його борги. За десять років підприємство змінило п'ять різних власників, – розповідає Олена Кісар. – Чоловіки, які приїхали 12 грудня, сказали, що викупили завод у банку та будуть його різати. Показати хоча б якісь документи відмовились, залишили охорону й поїхали.

Коли завод працював, то надавав 350 робочих місць. Зважаючи на те, що в селі немає земель у власності, саме це підприємство залишилось єдиним місцем, де люди можуть заробити.

– Функціонував завод ще в 2011 році, коли його власником було також збанкрутоване підприємство ТД «Агроінвест», яке заборгувало людям 470 тисяч гривень. Також вони були винні гроші банку «Форум», який за борги забрав у них це приміщення, але за останні п'ять років не сплатив жодної гривні податку за нього, – розповіла сільська голова.

Коли завод працював, то надавав 350 робочих місць. Зважаючи на те, що в селі немає земель у власності, саме це підприємство залишилось єдиним місцем, де люди можуть заробити

З єдиного державного реєстру юридичних осіб нам вдалось дізнатись таку інформацію: засновник підприємства – Дмитро Штифурак з Могилів-Подільського району (смт Вендичани). Завод зареєстрували 6 вересня 2004 року. З 31 січня 2015 року він знаходиться в стані припинення за підставою судового рішення про банкрутство, яке прийняли ще в 2007 році.

Підприємство мало дозволи на провадження діяльності наступних видів: сільське господарство, мисливство та пов'язані з ними послуги, виробництво цукру (основний), оптова торгівля квітами та іншими рослинами, оптова торгівля паливом, оптова торгівля хімічними продуктами, діяльність автомобільного вантажного транспорту.

Нині завод охороняють чоловіки, які не представляються та не пропускають людей на територію. Номер телефону, вказаний у реєстрі, не відповідає.

Якщо власники заводу все ж вирішать вийти до людей або зв'яжуться з нами, ми готові опублікувати їхні пояснення з цього приводу.

Фото: panoramio.com

Коментарі    Оновити список коментарів

Олександр Олійник
+1 # Олександр Олійник 28.12.2016, 09:14
Черговий кидок людей села, які є дійсними власниками заводу.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення