протест проти закриття лікарень у Немирові фото

«Медичні майдани» на Вінниччині не припиняються: мітингували Немирів і Тростянець

31 січня 2017, 15:55

Сьогодні зранку пройшли "медичні майдани" в райцентрах Немирів та Тростянець Вінницької області

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Медичні майдани» на Вінниччині не припиняються: мітингували Немирів і Тростянець

    Додати коментар

Сьогодні зранку пройшли "медичні майдани" в райцентрах Немирів та Тростянець Вінницької області. Про це Vlasno.info повідомили місцеві мешканці.

– У нас біля райради зібралось чоловік вісімсот, багато людей приїхало з району. Усі бояться, що знищать нашу райлікарню, – говорить голова громадської організації "Четвертинівська громадська рада" Володимир Сухопара. – Люди обурені, що область з населенням більше півтори мільйони поділили лише на три округи. Це значить, що в кожному окрузі має обслуговуватись по 500 тисяч населення. Але ж це нечувано. У Львівській області, з такої самою кількістю народу утворили аж десять округів. Чому така несправедливість по відношенню до нашої області?
протест проти закриття лікарень у Немирові фото

На думку громадського діяча, в такому випадку людей з інфарктом та інсультом можуть просто не довести до лікарні, якщо вона буде знаходитись у сусідньому районі.

У центрі Немирова мітингувало близько 200 людей, зазначає заступник міського голови Немирова Михайло Кременюк. За його словами, стурбованість мітингувальників в одному — щоб не закрили районну лікарню.
протест проти закриття лікарень у Немирові фото

На засіданні робочої групи Вінницької облдержадміністрації та облради заступник губернатора Андрій Гижко оголосив, що завтра на Вінниччину приїздить заступник Міністра охорони здоров'я. Він хоче поспілкуватись з представниками громадськості та влади щодо медичної реформи.

Нагадаємо, 3 лютого проведуть позачергову сесію облради по ситуації з госпітальними округами. 

Фото Vlasno.info

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення