вул. писарєва, 6 у Вінниці фото

Мешканці вінницької багатоповерхівки стверджують, що ТОВ «ЖЕО» вкрало їхні підписи

26 червня 2017, 19:16

Мешканці вінницької багатоповерхівки, розташованої за адресою вулиця Писарєва, 6, поскаржилися в поліцію на дії старшого майстра ТОВ «ЖЕО»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Мешканці вінницької багатоповерхівки стверджують, що ТОВ «ЖЕО» вкрало їхні підписи

    Додати коментар

Мешканці вінницької багатоповерхівки, розташованої за адресою вулиця Писарєва, 6, поскаржилися в поліцію на дії старшого майстра ТОВ «ЖЕО».

Як розповів Vlasno.info житель будинку Мішель Кіріаку, у нього та сусідів виникла підозра, що працівниця установи підробила акт виконаних комунальниками робіт.

– Все почалося тоді, коли я звернув увагу, що з мешканців нашого будинку почали стягувати максимальний тариф на утримання прибудинкової території, по три гривні з квадратного метру. Мене це обурило, я під'їхав до ЖЕО і спитав: а чому так? Попросив показати мені акт виконаних робіт, і вони не відмовили. В акті було вказано, що комунальники проводили заміну труб у п'ятому під'їзді на суму 4 660 гривень. З податками вся сума склала близько 6000, які потім стягнули з мешканців. Внизу документу були підписи мешканців, які буцімто прийняли роботу. Я звернувся до них, вони всі як один затвердили: "Квартири в документі вказані наші, прізвища також, але підписи не наші", – сказав він.
вул. писарєва, 6 у Вінниці фото
вул. писарєва, 6 у Вінниці фото

Такі дивні обставини змусили Мішеля звернутися до правоохоронних органів, в результаті чого поліцією було порушене кримінальне впровадження по статті 358, ч.1 (підробка документів). І хоч справа поки що порушена до невідомої особи, в людей майже не виникає сумнівів: старший майстер їхньої дільниці, як відповідальна особа, так чи інакше винувата (з етичних міркувань її ім'я ми поки що не вказуємо). За словами пана Кіріаку, поліція вже викликала її на допит, хоч і прийшла вона не з першого разу.

– ЇЇ довго не вдавалося допитати. На дзвінки вона не відповідала, на роботі не з'являлася. Але в п'ятницю, 23-го червня, її викликали на Пирогова, 4. Правоохоронцям вона сказала: так, я підписувала цей акт, я його складала, але люди його підписували самі, – пригадав чоловік.

Слід за значити, що під актом є підписи трьох мешканців п'ятого під'їзду, і всі вони в розмові з кореспондентом Vlasno.info запевнили: жодний подібний документ не підписували, в очі його не бачили, а про заміну труб і не чули.
вул. писарєва, 6 у Вінниці фото

– Я документ не підписувала, і мені ніхто нічого не казав про якусь заміну труб, я про це навіть не чула. В нашому під'їзді навіть не протікали труби. Протікали у четвертому, а до чого тут ми? – дивується Валентина Гальчинська.

– Я також підтверджую, що жодного акту я не підписувала і той документ в руках не тримала, і при жодній заміні труб у под'їзді не була присутня, я нічого такого не бачила. Так само жодних робіт я не замовляла – додає Віра Гаврилюк.

– Можу сказати те саме: я свій підпис під актом не залишала. В мене він навіть інший, під іншим кутом, – сказала ще одна "підписантка" Марія Ковальчук.

За роз'ясненням ситуації ми звернулися безпосередньо до представниці ТОВ «ЖЕО», яку підозрюють люди, але нічого виразного від неї почути не вдалося.

– На жаль, я зараз на роботі, в мене є свої справи і часу для вас не можу виділити. Прошу мене вибачити, – сказала вона у телефонній розмові, після чого поклала слухавку.

У разі доведення причетності жінки до справи, до обвинувачення може додатись і друга частин статті 358 (використання підроблених документів). Якщо ж виявиться, що вона ще і "повісила" на мешканців борг у маже 6000 за не проведені роботи, то їй можуть інкримінувати і статтю 191 (привласнення грошей посадовими особами).

Далі буде.

Фото Олександра Сашньова

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення