Під стінами Верховної Ради затишшя: люди чекають голосування депутатів

Під стінами Верховної Ради затишшя: люди чекають голосування депутатів

19 жовтня 2017, 14:35

Депутати винесли на розгляд питання щодо зняття депутатської недоторканості

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Під стінами Верховної Ради затишшя: люди чекають голосування депутатів

    Додати коментар


Активісти у Києві чекають на голосування щодо зняття недоторканості з депутатів. Про це повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Третій день продовжується акція протесту під стінами Верховної Ради. Люди, які з'їхалися в Київ зі всієї України хочуть, щоб влада ухвалила нові правила виборів, скасувала недоторканість депутатів та створила антикорупційний суд. Не дочекавшись того, щоб політики все ж звернули на це увагу, учасники акції розгорнули наметове містечко, щоб продовжити мирну акцію.

Під стінами Верховної Ради затишшя: люди чекають голосування депутатів
– Зараз у Києві відносно спокійно. Люди слухають пряме включення з Верховної Ради, там зараз обговорюють питання зняття депутатської недоторканості. Голосування щодо цього питання буде о 16:00, – розповідає з місця подій кореспондент Vlasno.info Любов Завальнюк.



Станом на 14:00 біля Ради спокійно, хоча кількість мітингувальників збільшилась біля парламенту. Люди згадують вчорашні події та розповідають, що ввечері були провокації.

Під стінами Верховної Ради затишшя: люди чекають голосування депутатів

– Для вінничан, які тут на майдані, ці дні були тривожні. Вчора ввечері була спроба силового штурму, забрали шість чоловік, але їх відпустили записавши їм адміністративне порушення. Зараз наші хлопці сплять а ми вартуємо їх сон, – розповідає представниця ГО «Нова свідомість» Наталя Мазур.

За останніми даними депутати прийняли рішення внести зміни до порядку денного та включити у нього питання щодо внесення змін до Конституції України, зокрема зняття недоторканості з депутатів.

Під стінами Верховної Ради затишшя: люди чекають голосування депутатів

Поки у Верховній Раді оголосили перерву перед голосуваням щодо недоторканості депутатів, під стінами парламенту активісти влаштували мирний пікет. Люди налаштовані досить рішуче, тому сподіваються, що влада все ж проголосує за зняття недоторканості.

Тим часом перед активістами виступають активісти та представники політичних сил, зокрема народний депутат Єгор Соболєв, виголосив промову про те, що Порошенко має негайно внести цей законопроект до парламенту.

— Я пропоную йому не гратися зі своєю долею. Ми більше не зупинимось. Сьогодні ми проведемо нараду з польовими командирами і разом представимо настуний план дій, — наголосив Єгор Соболєв.

Активісти говорять про те, що саме народ є головним у цій країні, тому влада має дослухатися до суспільної думки.

— Ми дозволили нинішній владі керувати державою, вони самі напросились. Але єдина влада в Україні — це народ. Ми представляємо всю Україну. Зараз здійснюється геноцид українського народу, — зазначає активіст Володимир Колодіцький.


Під стінами Верховної Ради затишшя: люди чекають голосування депутатівПід стінами Верховної Ради затишшя: люди чекають голосування депутатів

Станом на 15:55 значно побільшала кількість активістів, збільшилось і число силовиків. Семен Семенченко закликає нацгвардію не бути «Беркутом» і зазначає, що вони зараз як живий щит між владою і народом.

— Влада хоче зробити просто картинку як злі активісти б'ють бідних нацгвардійців. Тому я закликаю майданівців бити лише тих, хто їх вдарив перший, а нацгвардію і поліцію закликаю не битися, а лише, в крайньому випадку, штовхатись. Бо все, що зараз відбувається, — провокація.

Знову відновили сесію, разом з цим зросло напруження активістів. Розпочалися провокації, щоб відволікти увагу людей.

Фото Любові Завальнюк

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення