Акцію «Ковдра для генпрокурора»

Біля будинку Юрія Луценка проходить акція «Ковдра для генпрокурора»

09 грудня 2017, 13:30

 Акцію «Ковдра для генпрокурора»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Біля будинку Юрія Луценка проходить акція «Ковдра для генпрокурора»

  адміністратор   Додати коментар

Сьогодні, 9 грудня активісти зібралися під будинком генерального прокурора України Юрія Луценка на акцію «Ковдра для генпрокурора». Близько 200 автомобілів рушили колоною від парку імені Пушкіна на Проспекті перемоги до села Стоянка під Києвом, інформує Vlasno.info з посиланням на Радіо Свобода.

Організаторами акції заявлені спільнота «Автомайдан» і «Центр протидії корупції», які попередньо заявили, що автопробіг є аполітичним і проводиться виключно громадськими організаціями.

«Ми просимо всіх учасників не користуватися жодною партійною символікою. Єдина допустима на акції символіка – державний прапор України», – повідомили організатори.

Вони додали, що хочуть у Всесвітній день боротьби з корупцією 9 грудня встановити перед будинком Луценка «клановий прапор корупціонерів – картату ковдру на флагштоці». Приводом для проведення акції «Ковдра для генпрокурора» стала недавня заява генпрокурора України Юрія Луценка про те, що усі агенти НАБУ, які працюють під прикриттям, «є поза законом». Пізніше у Верховній Раді навіть зареєстрували законопроект, який дозволяє парламенту звільняти очільників антикорупційних органів.

Ці повідомлення викликали хвилю підтримки роботи антикорупційних органів в Україні, зокрема НАБУ і САП. Відповідні заяви озвучили МВФ, ЄС та США. Крім того, західні дипломати попередили, що США можуть зупинити допомогу уряду України в разі звільнення керівництва антикорупційних органів, що може відбутися у зв'язку з міжвідомчим конфліктом між ГПУ, НАБУ і САП.

Додамо що неподалік від будинку Юрія Луценка зранку вишикувались кілька автобусів Державної служби охорони, є велика кількість поліції. Безпосередньо перед будинком прокурора з гучномовців лунає музика.

Фото: Радіо Свобода


  адміністратор   09 груд. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення