Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Землю, яка годувала 84 селян, поділили на трьох

    Додати коментар

Жителі селища Вороновиця Вінницького району звернулись до медіа-центру Власно з проблемою: люди втратили земельні ділянки, якими користувались майже 20 років.

27 лютого, перед черговою сесією селищної ради зібрався мітинг, на якому люди вимагали повернути їм ділянки. Мешканці обурені тим, що два місяці збирали документи, не знаючи, що землю вже відібрали.

Як виявилося, шість гектарів обробленого чорнозему головне Управління держкомзему у Вінницькій області розділило між трьома особами ще 8 вересня минулого року своїм наказом.

Селяни впевнені, що селищний голова Віктор Стецький знав про це і ніяк цьому не перешкодив, більш того, селищні депутати звинувачують його в причетності до роздачі земель. Віктор Стецький заперечує будь-яку свою причетність до цієї справи і зауважує, що на землі, які знаходяться за межами села, він не впливає. Голова запропонував селянам вирішувати проблеми в суді, але запевняє, що сам він вплинути на ситуацію ніяк не може.

Щоб звернутися до суду, громадянам необхідно довести, що вони користувалися цими ділянками, а в селищній раді відсутні будь-які документи з цього питання. Керівництво під час мітингу запропонувало надати довідки, але не виконало цієї обіцянки.

Натомість голова селища запевнив людей, що дасть їм інші ділянки, в обмін на відібрані, проте ці землі знаходяться також за межами села, а отже, впевненості в тому, що він їх надасть, у людей нема. Крім того, селяни, що доглядали за своїми городами, незгодні обміняти зорані та удобрені поля на занедбані землі.

Коли восени минулого року селяни захотіли приватизувати ділянки, якими користувалися, цьому ніхто не став заперечувати. Два місяці люди збирали документи, тим часом, нові власники вже приватизували їхні городи.

З даного питання розпочали роботу правоохоронці УМВС Вінницького району, зараз вони збирають матеріали та готуються до відкриття кримінальної справи, у випадку, якщо знайдуть порушення.

І міліція, і юристи, однозначно впевнені: з правового боку селянами знехтували, адже першочергове право на приватизацію мали саме вони.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення