Вінничани долучились до акції щодо вбивства Ірини Ноздровської

«Вбивство Ірини Ноздровської можна порівняти із вбивством Гонгадзе», - вінницькі активісти пікетували управління Нацполіції

02 січня 2018, 14:24

Вінничани долучились до акції щодо вбивства Ірини Ноздровської

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Вбивство Ірини Ноздровської можна порівняти із вбивством Гонгадзе», - вінницькі активісти пікетували управління Нацполіції

    Додати коментар

Вінничани долучились до акції та підтримали киян, що вийшли на вулиці вимагаючи розслідування вбивства Ірини Ноздровської, кілька десятків активістів та небайдужих людей зібралися перед будівлею Головного управління Нацполіції у Вінницькій області. Про це повідомляє Vlasno.info.

piket-1

Тіло зниклої правозахисниці знайшли у Вишгородському районі 1 січня. Сьогодні о 12:00 активісти у Києві, Вінниці, зібрались щоб привернути увагу до цієї трагедії. Пікетувальники вимагають терміново знайти та покарати вбивць.

piket-2

— В народі є повір'я "Як Новий рік зустрінеш — так його і проведеш". Ми почали рік із вбивства. Сьогодні вбивають активістів, журналістів та юристів, а завтра почнуть вбивати суддів, які виноситимуть законні рішення! — говорить юрист Вадим Шмагалов.

piket-3

Учасник майдану, лікар-реабілітолог та спортсмен Микола Рудик порівняв убивство юристки з загибеллю Георгія Гонгадзе.

— Ми втрачаємо кращих людей, Ірину вбили, познущавшись, як було з Гергієм Гонгадзе! Це повернення "кучмізму", — говорить Микола.

piket-4

— Президент у своєму новорічному привітанні сказав, що буде знищувати тих, хто піде проти системи. Ми бачимо це на прикладі Ірини, — заявила ще одна активістка в мікрофон.

piket-5

На плакатах, які тримали активісти був напис: "Убивць Ірини Ноздровської за грати!", також в руках люди тримали її портрети. Пізніше ці портрети розмістили на вході до будівлі ГУ НП та запалили свічки.

piket-13

Активісти заохочували громадян не бути байдужими та збирали підписи під зверненням до керівника обласної поліції Юрія Педоса, керівника обласної прокуратури В'ячеслава Соколового, голови Вінницької обласної ради Анатолія Олійника та голови ОДА Валерія Коровія.

piket-6

У ньому, зокрема, вимагається вжити всіх можливих законних заходів у межах повноважень службових осіб, щодо розслідування вбивства Ноздровької, активізувати оперативно-розшукову діяльність вбивць на території Вінницької області та щопонеділка о 10:00 публічно звітувати про дії, вчинені в рамках розслідування.

piket-11

piket-10

Звернення підписало близько двох десятків громадян. Крім учасників акції, підходили також перехожі, люди цікавилися справою Ірини. Наприкінці акції до людей підійшов священик. Йому розповіли про суть акції, на що він промовив "Тут буде складно розібратися", і поспішив покинути місце проведення мітингу.

piket-14

Активісти зареєстрували звернення в ГУ НП та обіцяють щопонеділка виходити на Театральну, 12, щоб залуховувати звіт правоохоронців.

piket-12

Тим часом, у Києві проходить аналогічна акція, на яку зібралося набагато більше людей. Нагадаємо, нещодавно в якості свідка затримали нареченого вбитої.  

piket-8

Фото: Марія Маліновська

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення