Архітекторам суд призначив 2 місяці арешту та більш ніж 2 млн.грн застави для кожного

У Києві проходить акція підтримки архітекторів, яких звинувачують у спробі підпалу храму УПЦ МП

03 лютого 2018, 12:47

Архітекторам суд призначив 2 місяці арешту та більш ніж 2 млн.грн застави для кожного

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Києві проходить акція підтримки архітекторів, яких звинувачують у спробі підпалу храму УПЦ МП

  адміністратор   Додати коментар

У Києві, станом на 12:00, на Володимирській вулиці проходить акція підтримки #FreeArchitects (Звільніть архітекторів), учасники якої закликають підтримати архітекторів Олександра Горбаня та Олексія Шемотюка, яких звинувачують у спробі підпалу храму УПЦ МП, самовільно збудованого на території Національного музею історії України. Повідомляє Vlasno.info з посиланням на Громадське.

«Не дивлячись на відсутність вагомих збитків, поруки депутатів та менш жорстку позицію прокуратури минулого тижня суддя Левицька призначила 2 місяці арешту та більш ніж 2 млн.грн застави для кожного», — йдеться в повідомленні у групі Facebook.

Учасники розгорнули транспорант за написом «Архітекторів на волю! МАФ ФСБ на смітник», а також скандують «Архітекторів на волю!», «Росія геть з України!» та «Геть московського попа!».

«Ми прийшли підтримати наших друзів архітекторів, які не мали наміру спалювати каплицю, адже вони просто полили бензином асфальт, який не горить. Наші друзі працюють, мають дітей, тому вони не повинні бути позбавлені волі», — прокоментував Вадим Юник, товариш архітекторів.

Одночасно з мітингом на підтримку затриманих архітекторів відбувається молебен. Організатори молебну заявлять, що «моляться за мир в Україні»

У соцмережах в Україні почалася кампанія #free_architects на підтримку двох киян — Олексія Шемотюка та Олександра Горбаня. Вони — архітектори, засуджені до 2 місяців під вартою за спробу підпалу каплички УПЦ Московського патріархату у столиці.

На сайті Київської міської ради також ще з листопада 2017 року зареєстрована петиція з вимогою знести незаконну каплицю УПЦ МП Десятинного монастиря на території Національного музею історії України. Станом на 29 січня вона набрала 6800 підписів з 10 тисяч необхідних.

 

 Фото: Уляна Бойчук


  адміністратор   03 лют. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення