родовище глини у селі Лисогора фото

Глина розбрату: на Вінниччині громада повстала проти підприємця

04 листопада 2015, 08:32

«Це моя земля, що хочу – те й роблю», – Володимир Скомаровський

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Глина розбрату: на Вінниччині громада повстала проти підприємця

    Коментарі (1)


«Це моя земля, що хочу – те й роблю», – Володимир Скомаровський

Громада села Лисогора, що у Вінницькому районі, бореться з підприємцем, який нелегально видобуває глину на орендованій землі. Імпровізований кар'єр загрозливо наблизився до однієї із доріг, тому зараз існує загроза її руйнації. Проте проблема значно глибша, ніж здавалося б...

Біля дороги, що веде на сільське кладовище, цього року з'явився кар'єр з видобутку глини. Взагалі, ніхто б не звернув на нього увагу, якби техніка не підступила б на загрозливу відстань. Місцеві вважають, що перші сильні дощі просто змиють дорогу у штучну прірву і потрапити на цвинтар стане неможливо. Можливо вирішення спірного питання можна було б знайти, проте підприємець, який орендує ділянку з кар'єром не виконав свої зобов'язання.
родовище глини у селі Лисогора фото

Володимир Скомаровський, який орендує землю біля Лисогори, обіцяв громаді зміцнити існуючу грунтову дорогу, відновити частину асфальтової у селі та ще декілька інфраструктурних проектів. Натомість сільська рада дозволила побудувати новий цегельний завод на місці закинутого радянського. Проте, бізнесмен розробив іншу схему заробітку. Під фундаментом старого заводу виявились поклади доволі якісної глини, яку можна використовувати для виготовлення цегли. Тому Скомаровський для нівелювання зайвих витрат бере викопану глину та використовує її як сировину на ВАТ «Керамік» (Вінниця).

— Ми зараз готуємо фундамент, тому знімаємо шар грунту. А оскільки глина там добра, то чому не використати її для виробництва? Де написано, що я не можу використовувати її таким чином? Це моя земля, що хочу – те й роблю, – каже Володимир Скомаровський.
родовище глини у селі Лисогора фото

Втім, таке твердження викликає низку запитань. По-перше, як завод, який знаходиться у стані ліквідації з 2013 продовжує свою діяльність? По-друге, чи мав підприємець право використовувати взагалі цю глину у господарчих цілях?

Тому громада вважає дії бізнесмена злочинними та вимагає проведення розслідувань.

Коли активісти збирались перекривати Хмельницьке шосе, до них прибули представники міліції та прокуратури. Проте одразу заходів вжити не вдалося. Певні зворушення почались лише у вівторок, коли господарський суд постановив провести комплексну екологічну перевірку та визначити важкість шкоди, нанесеної природі та що робити далі.

Сам же Скомаровський вважає, що скандалами навколо видобутку глини деякі місцеві політики намагаються заробити собі рейтинг.
Vlasno.info слідкуватиме за ситуацією.


Фото Сергія Наконєчного

Коментарі    Оновити список коментарів

Светлана Рулько
+2 # Светлана Рулько 04.11.2015, 16:17
Пан Скоморовський тільки і вміє, що порушуваати закони та лишатися безкарним. Так, його підприємство "Керамік" не несе ніякої відповідальності за працевлаштування неофіційно громадян та невиплату їм зарплати. Там придумали схему, як через інтернет пропонувати людям роботу з нормальною оплатою, а на ділі неофіційно працевлаштовувати і потім не розплачуватися з людьми, які вже через місяць розуміють, що їх "кинули" і більше не приходять на зміни. Тобто, пан Скоморовський використовує на підприємстві рабську працю.А прокуратура знає про все і покриває негідника. Ось і тут він возомнив, що йому закони не писані , тому й діє нахабно, впевнений у цілковитій безкарності.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення