вибори на хуторі Шевченка фото

Мешканці Хутора Шевченка судитимуться через фальсифікацію виборів

18 квітня 2016, 16:17

Люди вважають, що обрання голови квартального комітету відбулося попри грубі порушення виборчих процедур

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Мешканці Хутора Шевченка судитимуться через фальсифікацію виборів

    Коментарі


Люди вважають, що обрання голови квартального комітету відбулося попри грубі порушення виборчих процедур, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Вибори на Хуторі Шевченка, які відбулися 17 квітня, викликали чимало запитань у мешканців цього району. Зокрема, в людей не викликало довіри проведення довиборчих вуличних зборів. Адже офіційно в районі Хутора Шевченка мешкає 2 572 людини, більшість якихнавіть не попередили про голосування.

Під час виборів 34 присутніх делегати переобрали попереднього голову квартального комітету Антоніну Філіповську, яка займає цю посаду вже 20 років.
Антоніна Філіповська фото
Антоніна Філіповська

За словами місцевого мешканця Євгенія Короля, вона не зробила нічого особливого:
Євгеній Король фото
Євгеній Король

— Ця жінка тривалий час знаходиться на цьому місці, але ми хотіли б мати можливість її перевибрати. Однак, оскільки обирають її делегати, а їх обрали незаконно, то нас позбавили цього шансу.

Інша мешканка Хутору Шевченка, стверджує, що списки людей, які обрали делегатів, підробили.

— Підписи деяких людей з'явилися в протоколах зборів без їх відому, — говорить Галина Гончарук. — Це сталося і зі мною. Я взагалі не знала про обрання делегатів. Фактично 230 людей обрали 41 делегата.

Коли люди звернулися до міськвиконкому і надали факти фальсифікацій, що відбулися до виборів, їм повідомили, що всі процедури дотримані належним чином.

Присутня на виборах голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук не погоджується з такою думкою:
Наталя Панчук фото
Наталія Панчук

— Ми провели так звані вуличні "кущові" збори. Відповідно до рішення виконкому була квота і ми її дотрималися. Всі мешканці, які не взяли участь у виборі делегатів мають винити самих себе в тому, що не проявили активність.

За словами жінки, ніхто з приводу ймовірних фальсифікацій підписів до неї не звертався:

— Всі мають право бачити копії протоколів, подивитися звіт голови. Ми, як представники Вінницької міської ради не мали жодних підстав стверджувати, що ці підписи або фальсифіковані або зроблені з порушенням процедури. Ніхто з цього приводу до нас не звертався.

Ще одна мешканка району Надія Погрібна запевняє, що вона та інші незадоволені громадяни подаватимуть на Асоціацію органів самоорганізації населення до суду:

— Ще до проведення виборів ми зібрали аж 350 підписів під зверненням про порушення довиборчої процедури. Однак нашою думкою влада знехтувала. Тому єдиним виходом для нас залишається суд.

Нагадаємо, що вчора у Вороновиці Вінницького району обрали нового селищного голову.
вибори на хуторі Шевченка фото
вибори на хуторі Шевченка фото
вибори на хуторі Шевченка фото
Фото Богдана Новака