Підкупити виборців на Вінниччині намагалися цукерками

Підкупити виборця на Вінниччині намагалися цукерками

18 грудня 2016, 14:40

У Немирівському районі зареєстрований випадок підкупу виборців

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Підкупити виборця на Вінниччині намагалися цукерками

    Коментарі


На місцевих виборах голови Немирівської об'єднаної громади вже з'явилися перші спроби купити голоси людей. Гроші навіть намагалися передавати в пакунку з цукерками. Інформацію кореспондент Vlasno.info отримав у прес-службі вінницької поліції.

Факт роздачі коштів на підтримку одного з кандидатів на посаду голови територіальної громади зареєстрували у селі Стрільчинці Немирівського району. Про цей випадок місцевий мешканець повідомив поліцію, після чого правоохоронці внесли відомості до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень.

В свою чергу на сторінці ГО "Комітет виборців України" в соцмережі Фейсбук з'явилася інформація про те, що за даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Підкупити виборців на Вінниччині намагалися цукерками

Це рішуче заперечує речниця ГУ Нацполіції у Вінницькій області Анна Олійник:

—Така інформація не відповідає дійсності, — стверджує вона. — Жодні кримінальні провадження поки що не відкриті. Ми наразі отримали два повідомлення, пов'язаними з порушенням під час виборів у Немирівській громаді й ці свідчення поки що лише проходять перевірку.

Друге повідомлення, за словами речниці, з'явилося від чоловіка, якому передали пакунок з цукерками, де знаходилися також гроші. Після цього чоловік повідомив про це немирівську поліцію.

За ще одним повідомленням  активістів "Комітету виборців України" Немирівська громада під час виборів 18 грудня увійшла до трійки "найгарячіших" точок по всій країні. Разом із Вінниччиною в цьому списку опинилися об'єднані громади села Поляна на Закарпатті та міста Тального на Черкащині.

Нагадаємо, що на 14:00 у Вінницькій області зареєстровано вже чимало порушень виборчого законодавства. Наприклад, у селі Антонівка Барського району не лише не вистачає виборчих скриньок, але й самі виборці змушені голосувати у костюмерних кімнатах місцевого клубу.

Ілюстративне фото: Трибуна