вибори фото

Голову одного з вінницьких квартальних комітетів звинувачують у підкупі виборців

17 лютого 2017, 08:00

Проти Надії Синявської, яка є головою квартального комітету «Малі Хутори — Центр», наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 366 КК України (підроблення документів)

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Голову одного з вінницьких квартальних комітетів звинувачують у підкупі виборців

    Коментарі

Проти Надії Синявської, яка є головою квартального комітету «Малі Хутори — Центр», наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 366 КК України (підроблення документів). Місцеві громадські активісти зокрема обвинувачують жінку в підкупі виборців за допомогою видачі довідок на отримання пайків та матеріальної допомоги. За їх словами, в результаті такого роду фальсифікацій пані Синявська змогла двічі перемогти на виборах квартального голови в 2011 та 2016 роках. Про це повідомляє кореспондент Vlasno.info.
повідомлення про порушення кримінального провадження проти Надії Синявської фото
повідомлення поліції про відкриття кримінального провадження Фото Новака Богдана


Останні вибори на квартальному комітеті «Малі Хутори — Центр» міста Вінниця відбулися 11 червня 2016 року. За словами Надії Синявської, вибори відбулися згідно чинного законодавства:

— Порушень в нас під час виборів не було жодних, про що свідчать зокрема відповідні документи, наприклад, рішення конференції, — наголошує жінка.

Про кримінальне провадження Надія Олексіївна не чула взагалі. Водночас, вона пояснила, що не вбачає у видачі пайків нічого кримінального:
Надія Синявська фото
голова квартального комітету Надія Синявська, фото: vmr.gov.ua


— Продуктові пайки та матеріальну допомогу ми, як квартальний комітет, не роздаємо, оскільки наш орган видає лише довідки про склад сім'ї, а вже пайки видаються згідно з цієї довідки. Відбувається це таким чином: людина приходить до нас на прийом і просить видати довідку про склад родини. Не дати таку довідку я їй не маю права.

Однак, за словами колишньої секретарки голови квартального комітету Галини Власюк, вона була свідком підроблення документів. Жінка так само в червні 2016 року балотувалась на посаду голови квартального комітету. Галини Власюк запевняє в тому, що Надія Синявська видала до виборів 11 червня 2016 року більше, ніж 300 довідок про склад сім'ї. Зроблено це було для того, щоб збільшити авторитет серед потенційних виборців:

— Вона таким чином видала довідки потенційним делегатам, які мали б її обрати. — говорить Галина Григорівна. — Основною категорією таким чином виступали люди, які мали просто малу пенсію. Такі отримували від неї підробну довідку про те, що вони самотні і потребують пайок й матеріальну допомогу.

Жінка з цього приводу звернулася до керівництва Вінницької місцевої прокуратури. Окрім неї до вінницьких правоохоронців з проханням перевірити факти підроблення документів також звернулися представники ГО "Народовладдя Вінниччини". До організації зокрема входять також мешканці району, в якому головує Надія Синявська. У відповідь на це Вінницька поліція порушила на Синявську кримінальне провадження.
Сергій Тимощук фото
заступник Вінницького міського голови Сергій Тимощук, фото: vmr.gov.ua

Після цього Галина Власюк звернулася до заступника Вінницького міського голови Сергія Тимощука з вимогою провести перевибори голови квартального комітету на згаданій ділянці.

Наразі Сергій Михайлович призначив поки що перевірку, яка має відбутися за участю колишньої секретарки комітету Галини Григорівни.
Нагадаємо, що під час звітування міським головою Вінниці Сергієм Моргуновим, вінничани запитували http://vlasno.info/ask-question в нього зокрема й про те, коли видача довідок квартальними комітетами здійснюватимуть "Прозорі офіси".

Головне фото: ukranews.com