Віталій Порхун фото

«Це наш голова ОТГ» - на Вінниччині три партії ділили між собою переможця виборів

26 грудня 2017, 20:03

Неоднозначна ситуація склалась у Вінницькій області після виборів до Новогребельської об'єднаної громади

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Це наш голова ОТГ» - на Вінниччині три партії ділили між собою переможця виборів

    Коментарі


Неоднозначна ситуація склалась у Вінницькій області після виборів до Новогребельської об'єднаної громади. Щойно оголосили переможця, одразу три політичні сили (Блок Петра Порошенка "Солідарність", ВО "Батьківщина", "Народний фронт") заявили на належність новообраного голови до їх партії. Натомість голова балотувався як самовисуванець. Це ще раз підтвердила голова Новогребельської сільської виборчої комісії Ганна Федорук та сам новообраний голова Віталій Порхун, повідомляє Vlasno.info.

– Перед виборами я відійшов від усіх партій, – говорить він. – А насправді я йду від "Народного фронту".

За словами очільника обласної партійної організації "Народний фронт" Костянтина Кармалюка, Віталій Порхун написав заяву про вступ до їх політичної партії ще у жовтні цього року.

– Але перед виборами ми прийняли спільне рішення про призупинення його членства в партії. Щоб солідарні з нами партії змогли підтримати нашого кандидата, – розповідає він. – Тепер він подав заяву на поновлення в партійних рядах "Народного фронту". А почалось все з того, коли у БПП відмовились підтримувати його на виборах. Мовляв, у нас вже є один кандидат — Анатолій Андріюк. Тоді він звернувся до нас. І я не розумію, чому БПП розповсюдила заяву про політику внутрішньопартійного праймерізу. Мовляв, на одну посаду мають право балотуватись два чи більше кандидатів-партійців. Якщо це не їх кандидат. Я дуже розчарований діями цієї політичної сили, і вирішив, що тепер "Народний фронт" братиме участь у всіх виборах до ОТГ.

Однак, керівник обласного партійного осередку Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Андрій Гижко спростовує інформацію щодо партійної приналежності Віталія Порхуна.

– Цьогоріч у вересні він став членом нашої партії. І заяви на вихід з партії не писав. Лише потім повідомив, що він сказав про вихід з партії по телефону. Але це не документ, не заява, підтвердження про бажання виходу з партії не зафіксовано. Тому ми й оприлюднили вищезгадану заяву, – переконує він. – Як він взагалі міг вступити в іншу партію, якщо не вийшов з попередньої? Якщо він з перших днів на посаді голови ОТГ так непорядно себе поводить, як він керуватиме об'єднаною громадою? Ми, дійсно, основну ставку робили на Андріюка, і вважаємо, що різниця у 20 голосів — це не переконлива перемога. Тим більше у нас є заяви про підкуп виборців, про перешкоджання роботи виборчої комісії та про наявність на дільниці тих людей, які там знаходитись не мають права, тобто, депутатів облради.

Голова обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Людмила Щербаківська зауважує, що їх політична сила не претендувала називати Віталія Порхуна своїм висуванцем.

– Ми просто підтримали його на виборах, – наголошує вона.

Фото зі сторінки Костянтина Кармалюка у соцмережі Фейсбук