Нові міжбюджетні відносини включені в бюджет України 2019

«Вибори в ОТГ не скасовуються, а переносяться» - експерт з децентралізації у Вінницькій області

02 грудня 2018, 20:03

Нові міжбюджетні відносини включені в бюджет України 2019

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Вибори в ОТГ не скасовуються, а переносяться» - експерт з децентралізації у Вінницькій області

    Коментарі

Вибори в Соболівській, Теплицькій та Павлівській територіальних громадах відбудуться, але після відміни військового стану. Нові міжбюджетні відносини цих громад вже закладені в проголосованому бюджеті на наступний рік. Про це заявив експерт з розвитку місцевого самоврядування Вінницького центру розвитку місцевого самоврядування Юрій Войціцький, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

— Вони не скасовуються. Вони переносяться. Бо вони включені до державного бюджету України на 2019 рік. Формально вони вже зайшли в 2019 рік як об'єднані територіальні громади. Вибори можуть відбутися не раніше, як за 90 днів після військового стану. Але є висока вірогідність, що ЦВК внесе правки і вибори можуть відбутися або в кінці року після 29-го, або на початку 2019-го, - говорить Юрій Войціцький.

В разі відсутності виборів громади можуть втратити дохід, який міг зрости в 2,5 рази, 60% ПДФО, субвенцію на розвиток інфраструктури. А освітня субвенція традиційно піде на район.

— Стався неймовірний прецедент, який дуже важко спрогнозувати. Ці громади можуть не отримати будь-які кошти взагалі. Казначейство буде відкривати їм рахунки, як ОТГ. І гроші можуть піти невідомо куди, бо юридично цих ОТГ не буде. А на розвиток громад через район грошей нададуть менше. ЦВК прийняла рішення та передала відповідальність на Верховну Раду, і як воно буде - ніхто не знає, - каже радник з питань децентралізації Вінницького центру розвитку місцевого самоврядування Євген Шаповалов.

Читайте також, На Вінниччині перенесли вибори в ОТГ

Фото: Децентралізація