Депутати облради "засівають" округи в районах

У Вінниці найбільше піаряться Тимошенко та Гриценко – ОПОРА

28 грудня 2018, 08:01

Депутати облради "засівають" округи в районах

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці найбільше піаряться Тимошенко та Гриценко – ОПОРА

    Коментарі

Вже 8 можливих кандидатів в президенти проводять свою агітацію в районах та обласному центрі. Саме такі висновки зробила громадська мережа ОПОРА після моніторингу передвиборчої ситуації у Вінницькій області. Вперше на наступних виборах буде працювати виборчій омбудсмен, який буде захищати виборчі права громадян. Хто вже активно працює з електоратом, а хто ще тільки готується до передвиборчих перегонів у Вінницькій області, розповість кореспондент Vlasno.info.

За словами голови зв'язків з громадськістю мережі ОПОРА Галини Сегеди, 
в області вже стартувала передвиборча кампанія. Проте та реклама, яку зараз можна спостерігати на білбордах та сітілайтах міста, виставлена, як соціальна, або комерційна.

— А з початку виборчого процесу це вже буде підпадати під передвиборчу агітацію і фінансуватись з виборчого фонду кандидата. Хто фінансує зараз, нам не відомо. За цей час свою рекламу представили 8 можливих кандидатів в президенти. Найбільше реклами в Юлії Тимошенко та Анатолія Гриценко, – говорить вона. – Було пошкоджено білборд кандидата Євгена Мураєва. Кандидат від "Аграрної партії" в кінці літа та на початку осені вів активну агітацію, але ближче до жовтня припинив це робити. З Новим роком та Різдвом активно вітає вінничан лише Юлія Тимошенко.

opora 1 1

Депутати Вінницької обласної ради почали "засівати" свої виборчі округи. За словами Галини Середи, в цьому були помічені представники партій "Батьківщина", БПП Солідарність" та "Самопоміч".

— Депутатка обласної ради від "Батьківщини" Тетяна Редько, яка є одним з співвласників газети "33 канал", в Липовецькому, Гайсинському та Іллінецькому районах дарувала безкоштовну підписку на свою газету. Подарунки на Миколая зі своєю рекламою в Липовці роздавав депутат від "Батьківщини" Олег Мейдич та Людмила Головашич в Ладижині, проте без партійної символіки. Народний депутат Микола Кучер (БПП "Солідарність") роздавав подарунки від Святого Миколая. Також він возить по різних населених пунктах з концертами артистів Вінницької обласної філармонії імені Леонтовича. А партія "Самопоміч" організувала турнір зі спортивного протиборства в Тростянці та провела тренінги "Школи ефективного домоправителя". Рекламував це на своїй сторінці у Фейсбуці Ігор Хміль.

opora 4 1

В ОПОРА зауважують, що в районних газетах розміщується багато "джинси".

Вперше на виборах у Вінницькій області буде працювати омбудсмен з виборів Тарас Коваль.

— В мої обов'язки входить захист виборчих прав громадян. Я буду працювати в системі ОПОРА та напряму зі спостерігачами. Якщо спостерігач фіксує грубе порушення виборчих прав, тепер він напряму передає інформацію мені. І вже наша команда з юристами починає в судовому процесі реагувати на це. Це вагомий важіль впливу на те, щоб ті, хто порушує виборче законодавство, був покараний.

opora 1

Висновки моніторингу Громадської мережі ОПОРА у Вінницький області були зроблені на початку грудня 2018-го року.

Читайте також, Президентські рейтинги: вінничан не здивували соціологів

Фото: Андрій Оленін