збори народного контролю фото

Вінничани разом з «Народним Контролем» вчитимуть владу працювати**

27 липня 2015, 20:26

Що вдалося команді "Народного Контролю" за три місяці

Vlasno.info
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани разом з «Народним Контролем» вчитимуть владу працювати**

  Vlasno.info   Коментарі

Що вдалося команді за три місяці

Нещодавно на Вінниччині почав роботу громадський рух "Народний Контроль". Команда журналістів з перших днів роботи почала піднімати важливі соціальні питання. За короткий час вдалося змусити міську владу звернути увагу на проблеми пересічних вінничан. Завдяки роботі журналістів "Народного Контролю", було відремонтовано декілька під'їздів, дитячі майданчики, полагоджено тротуари, також у деяких проблемних будівлях пообіцяли зробити пандуси. А в операційному блоці Вінницької обласної дитячої лікарні прискорився процес підготовки до ремонту.

Активісти та журналісти спробували і переконалися: зробити зміни на краще — реально, головне, бути наполегливими. Будь-яка людина має право впливати на владу, вимагати від неї вирішувати проблеми людей. Тому в новостворену політичну партію "Громадський рух "Народний Контроль" вступає все більше людей. Серед них — активні діячі Майдану, патріотична молодь, активісти громадських формувань, журналісти.

 Вінницький осередок очолила жінка

Однією з найпомітніших постатей вінницького майдану є Ольга Маліновська, яка тривалий час займається громадською діяльністю, пітримкою військових, висвітлює проблеми, пов'язані з корупцією та порушеннями роботи влади, та змушує відповідні структури на це реагувати. На нещодавніх зборах її обрали серед інших кандидатур Головою міського осередку партії. Пані Ольга розповідає про перші результати роботи команди громадського руху у Вінниці:

— Починаючи з травня, журналісти "Народного Контролю" підняли близько тридцяти соціально важливих питань. Оперативно реагуючи на звернення громадян, вони виїжджають на місце та з'ясовують, хто відповідальний за ту чи іншу проблему, і змушують владні структури усувати прогалини в своїй роботі. Журналістські матеріали регулярно висвітлюються у місцевій пресі, а також на телеканалі "Доба" та сайті Vlasno.info. Також ми залучили до нашої роботи юриста, який особисто веде прийом громадян, та допомагає їм. Часто виявляється, що проблеми в людей різні, а причини — однакові, і корінь проблеми криється в якійсь одній структурі.

Молоді активісти не байдужі до сучасних проблем
Крім журналістів, у "Народному Контролі" розгортає свою діяльність і молодіжне крило. Про це розповів його лідер В'ячеслав Гнисюк, який тривалий час виступає за відродження футбольного клубу "Нива" та є організатором багатьох вуличних патріотичних акцій.

— Зараз ключову роль відіграє активна молодь, яка готова боротися за успішну країну конструктивними методами, — говорить В'ячеслав. — Наприклад, наше молодіжне крило підтримує різноманітні патріотичні акції як у самій Вінниці, так і в інших містах. Ми дбаємо про дотримання прав студентів та молоді, а також виступаємо за здоровий спосіб життя і чисте довкілля. Ось нещодавно зібрали молодь і влаштували прибирання в ботанічному саду.

збори народного контролю воловодюк фото

Владу "перевиховуватимуть" в усіх районах області
Про те, що команда "Народного Контролю" повинна попонюватися активістами різного віку та професій, зазначив Голова обласного осередку партії Володимир Воловодюк, відомий вінничанам як отаман Вінницького козацького полку імені Івана Богуна. За його словами, діяльність громадського руху і розвиток України нерозривно пов'язані.

— За новим законом у політичній партії повинно бути не менше 30% жінок. Ми запрошуємо й більше, головне, щоб ви хотіли працювати, — зауважив Володимир Воловодюк. — Наразі створюються осередки в районах, адже розумні та дієві люди є скрізь і головне, що впливати на владу може кожен, потрібно лише мати згуртовану спільноту однодумців. Нашу діяльність видно на цілком практичних прикладах, і вона не залежить від часу наближення виборів, адже влада повинна чесно виконувати покладені на неї обов'язки, і будь хто з нас має право за ці обов'язки з неї спитати.

В літній період, коли більшість чиновників у відпустках, "Народний Контроль" продовжує роботу, адже проблем у сучасному житті ще дуже багато, і вони потребують невідкладного вирішення.

---------------------

** на правах реклами


  Vlasno.info   27 лип. 2015 Друк Коментарі