без мандата фото

Долю одного вінницького мандата може вирішити одна тисячна відсотка

24 жовтня 2015, 12:04

Конкуренція на виборах у Вінницькі обласну та міську раду така сильна, що за один мандат будуть боротися одразу кілька партій з майже однаковим результатом

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Долю одного вінницького мандата може вирішити одна тисячна відсотка

    Коментарі


Конкуренція на виборах у Вінницькі обласну та міську раду така сильна, що за один мандат будуть боротися одразу кілька партій з майже однаковим результатом. Як відомо, ТВК має скласти спеціальну таблицю, в яку заноситиме усі голоси кандидатів та партій, а також записуватиме їх відсотковий результат на окрузі.

— ЦВК дозволяє брати до уваги чотири цифри після. Тобто, долю одного мандата може вирішити одна тисячна відсотка, — говорить голова Комітету виборців України у Вінницькій області Владислав Телень. — До того ж, не виключено, що результат буде мінятися кілька разів, якщо внесуть лише одну неправильну цифру в цю таблицю.

«Матриця» для кандидатів у Вінницьку міську раду, наприклад, буде складатися із 972 клітинок.

— Тому єдина помилка в «полі» набору зможе зруйнувати всю «матрицю», — зауважує Телень. — Так що готуємось до складних та довгих обрахунків. Також треба брати до уваги, що виборча квота може буде більшою за п'ятивідсотковий бар'єр. І тоді боротьба за один мандат підсилиться.


Фото: crimea.ura-inform.com