Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі опозиційні політики очікують «каруселей» під час підрахунку голосів

    Коментарі

Представники політичних партій "Громадський рух "Народний Контроль", "Батьківщина", "Свобода", "УКРОП", "Сила людей", "Партія пенсіонерів України" прозвітували журналістам про порушення, які вже сталися протягом дня голосування у Вінниці та області, а також розповіли, які порушення можуть статися.
Ольга Маліновська фото

— Багато дільниць не були відкритими, були випадки відсутності кабінок для голосування та голів дільничних виборчих комісій о восьмій ранку, — розповіла очільник міського осередку політичної партії "Громадський рух "Народний контроль" Ольга Маліновська. — Траплялися факти, коли громадяни зверталися зі скаргами, що їм видали вже заповнені бюлетені.

Деякі порушення протягом дня виборів будуть зафіксовані правоохоронцями.
Володимир Воловодюк фото

— Виявлено десятки неіснуючих будинків, але мешканці цих будинків внесені у списки виборців, — продовжив кандидат на посаду міського голови Володимир Воловодюк. — Тому я підготував заяву і заніс заяву у міське відділення внутрішніх справ, всі ці факти будуть зафіксовані. Є велика ймовірність, що відбуватимуться "каруселі".

Продовжили тему "каруселей" і інші політики.
Віктор Малиновський фото

— Я впевнений, що це не випадковість, а карусель, яку запланували провладні структури, — переконаний очільник "Партії пенсіонерів України" Віктор Малиновський. — Сьогодні увечері на деяких дільницях будуть відуватися серйозні речі, які ми маємо відстояти. Це право людей на чесні вибори.

— Якщо каруселі відбудуться, то ми оскаржуватимемо результати виборів, — заявив Михайло Бардин ("Народний Рух України").

Про випадки фотографування бюлетенів та присутності агітаційних матеріалів на виборчих дільницях розповіла представниця політичної партії "УКРОП".
Олексій Фурман фото

Олексій Фурман (ВО "Свобода") розповів про випадок у Хмільницькому районі, коли у виборчому бюлетені окремим шрифтом було виділено назву однієї політичної партії.

Про порушення, які виявила партія "Батьківщина", розповіла її очільниця Людмила Щербаківська. На одній із виборчих дільниць голова комісії запізнилися майже на годину, бюлетені були розкидані по всій дільниці. Ще на одній дільниці, яка також відкрилася о 9 ранку не було кабінок для голосування. А у Ладижині не було опечатано сейф, не допускали спостерігачів.
Людмила Щербаківська фото

– Це говорить про те, що у Вінниці неорганізований виборчий процес, — резюмувала Людмила Щербаківська, лідер вінницької "Батьківщини". — Але вінничани своє слово нині скажуть, а після підрахунку ми зустрінемося та обговоримо результати.

Відео Сергія Немирівського