суд у Барі за скаргою Олексія Дзіся фото

Мер Бару вимагав проведення повторного голосування

30 жовтня 2015, 19:20

Але звернувся зі скаргою не до того суду

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Мер Бару вимагав проведення повторного голосування

    Коментарі


Вінницький апеляційний адміністративний суд не задовольнив апеляційні скарги кандидата на посаду Барського міського голови Олексія Дзіся, який хотів оскаржити вибори на окремих дільницях Барського району. Однак, чоловік звернувся не до того суду.

Олексій Дзісь поки що офіційно залишається міським головою Бару.

Свої позовні заяви кандидат подав до Вінницького окружного адмінсуду. Проте, посилаючись на те, що такі справи розглядають суди за місцем знаходження ДВК, окружний суд позови не розглянув, а повернув позивачеві. З ухвалами окружного суду Олексій Дзісь не погодився і вирішив їх оскаржити в апеляційному адміністративному суді. Однак "колеги по цеху" лише підтвердили, що з такими позовами потрібно звертатись до судів за місцем знаходження ДВК.

Позови Олексія Дзіся про визнання виборів на окремих дільницях Барського району недійсними у Вінниці так і не розглянули. А от судовий збір йому таки довелось сплатити. По кожному позову на користь держави зі скаржника стягнули по 1218 гривень.

Запитати, які саме, на думку Олексія Дзіся, порушення сталися на виборчих дільницях, до чиїх комісій позивався кандидат на крісло мера, Vlasno.info не вдалось. На телефонні дзвінки на мобільний телефон Олексій Дзісь протягом дня не відповідав.

Зателефонувавши на робочий телефон до міської ради Бару, вдалося дізнатися, що на своєму робочому місці його немає.
суд у Барі за скаргою Олексія Дзіся фото

Кілька працівників мерії нам повідомили, що бачили останній випуск районної газети "Подільський край", в якому зазначалось, що переможцем на виборах міського голови став Артур Цицюрський від об'єднання "Самопоміч". Проте, офіційно у Барській міській раді поки що ніхто нічого не коментує.

На сайті районної газети "Подільський край" інформації про нові призначення немає. Стрічка новин порожня.

Не прояснили ситуацію і в Барському осередку об'єднання "Самопоміч". Протягом дня телефон контактної особи відповідав, що абонент поза зоною.

Зі сторінки об'єднання "Самопоміч" ми дізнались, що Артур Цицюрський народився 5 серпня 1968 року у м. Бар. Протягом останніх 5 років він очолював районне культурно-освітнє товариство поляків і був власником магазину з продажу книжкової продукції та канцтоварів. Має досвід керівника мережі приватних перукарень, меблевої фірми, проектного бюро. Замолоду працював верстатником на меблевій фабриці, модельником на машинобудівному заводі. Має вищу освіту.

Дружина Артура Цицюрського — директор магазину з продажу парфюмерно-косметичної продукції. Старша донька працює реставратором пам'яток архітектури у м. Вроцлав Республки Польща. Менша донька – студентка факультету журналістики Вроцлавського університету.
Як повідомила керівник апарату Барської міської ради, за крісло мера на виборах 25 жовтня змагалися 8 кандидатів.


Фото Тетяни Куц