суд-Давиденко-фото

Кандидатка до облради від «Батьківщини» довела у суді підробку протоколів

07 листопада 2015, 18:42

На вимогу Ганни Давиденко суд зобов'язав районну виборчу комісію перерахувати голоси виборців

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Кандидатка до облради від «Батьківщини» довела у суді підробку протоколів

    Коментарі

На вимогу Ганни Давиденко суд зобов'язав районну виборчу комісію перерахувати голоси виборців

Вінницький адміністративний окружний суд зобов'язав Вінницьку районну виборчу комісію здійснити перерахунок голосів на виборчій дільниці села Агрономічне. Своє рішення суд оголосив у п'ятницю майже опівночі. Фальсифікації із виборчими протоколами довела у суді кандидатка від політичної партії "Батьківщина" Ганна Давиденко. Із позовом на дії районної виборчої комісії вона звернулась до суду 4 листопада. Позивачка стверджувала, що відбулась фальсифікація по двом дільницям виборчого округу №9 до Вінницької обласної ради — у селах Агрономічне і Луці-Мелешківська на користь її однопартійця.

– Зараз шляхом фальсифікації протоколів ДВК по Агрономічному та Луці-Мелешківській намагаються "протягнути" іншого кандидата в депутати Вінницької обласної ради, – написала Ганна Давиденко на своїй сторінці у ФБ від 5 листопада.

sud-davidenko-2

Справу за позовом кандидатки заслуховували два дні. Позивачка клопотала про долучення до справи протоколів, залучала в якості свідків членів ДВК та кандидатів від інших партій, просила, аби їй надали для вивчення протоколи з ТВК з мокрими печатками. Суд допитував свідків, досліджував надані ДВК і ТВК документи, неодноразово оголошував технічні перерви і робив зауваження учасникам процесу, попереджав свідків про кримінальну відповідальність.

суд-Давиденко-фото

Головним питанням до всіх свідків було одне – чи співпадають дані у протоколах ДВК із даними у документах, наданими ТВК.

– Ми ставимо під сумнів рішення, які прийняла ТВК, а не ДВК, – зауважила під час засідання представник позивача. - До ТВК були завезені протоколи, які містили дійсний підрахунок голосів. З невідомих причин дані голосування були перекручені. На ТВК вивішені списки зовсім з іншими кількостями голосів.

суд-Давиденко-фото

Представник позивача навела конкретний приклад розбіжностей:

– Свідки принесли протоколи ДВК, які свідчили, що за Вернигора (кандидат від партії "Батьківщина" – прим. авт.) проголосували 128 осіб, а за Загородню 32. Тоді як на ТВК з'являються зовсім інші результати, де за Вернигора проголосували 158, а за Загородню – лише 2 людини, – каже представник Давиденко. –Чому таким чином були спотворені результати?

суд-Давиденко-фото

У судовому засіданні підробку протоколів помітила голова ДВК села Агрономічне. В присутності колегії суддів і позивачки після тривалого допиту вона порівняла дані у протоколах. В одному з протоколів ДВК, як вона з'ясувала, стояв не її підпис.

Жінка стверджувала, що до виборів на дільниці, яку вона очолювала, поставились дуже відповідально. Намагалися не загубити жоден голос. Не полишали дільницю, берегли печатку. Аж доки не здали її в ТВК.

суд-Давиденко-фото

Голова ДВК села Лука-Мелешківська у суді розповіла, що печатку своєї дільниці здала через кілька днів після виборів. Здала її у бухгалтерію ТВК. Жодних підтверджень даної дії немає, оскільки документи про акт передачі печатки не оформлювались. Жінка стверджує, що лише розписалась у якійсь таблиці.

суд-Давиденко-фото

Фото: Тетяна Куц

Також в цій категорії:  ВИБОРИ

  наступна публікація Із вінницькою міською ТВК судяться під наглядом ОБСЄ

  попередня публікація На Вінницьку обласну ТВК подали перший позов