Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко фото

З російського полону можуть повернутися двоє політв'язнів

14 червня 2016, 10:54

Сьогодні має відбутися обмін двох ув'язнених в Росії українців — Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

З російського полону можуть повернутися двоє політв'язнів

  адміністратор   Додати коментар


Сьогодні має відбутися обмін двох ув'язнених в Росії українців — Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка. Про це повідомляє "Дзеркало тижня" із посиланням на джерело в Адміністрації Президента України.

Як повідомляє джерело, наразі точно не відомо, кого Україна видасть натомість російській стороні. Проте одним з фігурантів обміну є жінка, одеситка. Таким чином, швидше за все, мова йде про осіб, яких обвинувачують у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі.

Обмін заплановано на середину вівторка, 14 червня. Проте час можуть перенести.

Буде застосовуватися та ж схема, що і при обміні Надії Савченко на російських спецназівців, коли українку і росіян одночасно доставили на батьківщину на літаках.

Нагадаємо, що Геннадія Афанасьєва затримали у травні 2014 року за звинуваченням у причетності до "терористичної групи" в Криму, нібито створеної українським режисером Олегом Сенцовим. Російський суд засудив його до семи років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Колишнього директора полтавського оборонного заводу "Знамено" Юрія Солошенка затримали в серпні 2014 року в Москві. За версією російских спецслужб, він намагався незаконно придбати та вивезти секретні комплектуючі до зенітно-ракетних комплексів "С-300". За "шпигунство на користь України" його засудили до шести років позбавлення вол в колонії суворого режимуі.

Фото: focus.ua


  адміністратор   14 черв. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  СВІТ

  наступна публікація Українських політв'язнів обміняють на одеських журналістів

  попередня публікація Літак з Савченко приземлився в Україні