туристи у Туреччині фото

«Туристам у Туреччині нічого переживати», - директор вінницького туроператора

16 липня 2016, 14:58

Реакції вінницьких туристів на події в Турецькій Республіці поки що не було

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Туристам у Туреччині нічого переживати», - директор вінницького туроператора

    Додати коментар

Реакції вінницьких туристів на спробу перевороту в Турецькій Республіці поки що не було. Про це кореспонденту Vlasno.info повідомила директор туристичного оператора «Укрвінінтур» Ольга Гандурська.

За її словами, від тих, хто поїхав відпочивати до Туреччини, поки що не було жодного дзвінка з приводу того, що вони хотіли б повернутися назад.

- Курортні міста від столиці, де відбувались події, далеко, за тисячу кілометрів. По тому, що жодних дзвінків не поступало, я можу зробити висновок, що туди ця хвиля не докотилась, тому туристам нічого переживати, - запевнила Гандурська.

Вінничанка Олена Маргашвілі, чоловік Заім Хакан Кая якої живе і працює в Анкарі, теж підтвердила, посилаючись на його слова, що в столиці зараз відносно спокійно.

- Заім подзвонив мені вночі і каже: «я йду на вулицю, у нас всі виходять». Від нього я і дізналась про події в Тупеччині. Він розповів все те, що показували і у наших новинах. Що політичний противник нинішньої влади неочікувано зробив спробу державного перевороту. За словами чоловіка, президент країни на той час був на відпочинку в Мармарисі, але терміново повернувся до Стамбулу. Більша половина населення підтримує чинного президента. Наразі в столиці спокійно, хто сьогодні працює, вийшов на роботу, - розповіла Маргашвілі.

Туреччина переворот-2

Туреччина переворот

Як розповіла Олена зі слів чоловіка, в Анкарі подекуди ще чутно постріли. Президент Ердоган виступаючи по телебаченню, закликає людей виходити на вулиці і показувати, що вони не бояться і підтримують діючу владу. Наразі вісім військових втекли на вертольотах до Греції і попросили там політичного притулку.

- Люди в країні не налякані, а більше обурені. Адже для них країна, своя земля, прапор – це священні речі. І вони не розуміють, як можна піти проти них, - каже Олена.

Туреччина переворот-5

Разом з тим Міністерство зовнішніх справ України закликає українців утриматись від поїздок до Туреччини до нормалізації ситуації. Відповідний заклик опубліковано на сторінці в соцмережі «Фейсбук» Департаменту консульської служби МЗС України.

«МЗС уважно стежить за ситуацією в Турецькій Республіці та вживає всіх заходів для отримання якомога більше достовірної інформації. До прояснення ситуації МЗС рекомендує громадянам, які перебувають на території цієї країни, виявляти посилену пильність та обережність, уникати перебування в публічних місцях, максимально обмежити перебування на вулицях», - йдеться у повідомленні.

Сьогодні вранці МЗС також оголосило офіційну позицію України щодо подій в Туриччині: Україна підтримує демократично обрані органи влади Турецької Республіки.

«Сподіваємося, що Президент та Уряд країни швидко поновлять громадський спокій та стабільність на основі поваги до демократичних цінностей та законів Туреччини. Висловлюємо щирі співчуття у зв'язку з людськими жертвами внаслідок злочинних посягань, - йдеться в заяві МЗС.

Головне фото: tursvit.info, фото надане Заімом Хакан Кая

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення