сейм Польщі фото

Сейм Польщі визнав Волинську трагедію геноцидом

22 липня 2016, 13:31

Сейм Польщі проголосував за резолюцію "Про встановлення 11 липня Днем пам'яті поляків, жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Сейм Польщі визнав Волинську трагедію геноцидом

  адміністратор   Додати коментар


Сейм Польщі проголосував за резолюцію "Про встановлення 11 липня Днем пам'яті поляків, жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА". Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на польське видання "Telewizija republika".

За резолюцію проголосували 442 депутати, 0 – проти і 10 депутатів утрималися.

Основою резолюції став проект правлячої партії "Право і справедливість".

У тексті йдеться про "необхідність віддати данину громадянам Другої Речі Посполитої, по-звірячому вбитим українськими націоналістами у 1943 i 1945 роках".

Водночас у резолюції висловлюється солідарність з Україною, яка бореться з зовнішнім агресором за територіальну цілісність та підкреслюється, що єдиною дорогою до істини є шлях до примирення.

Довідка: Волинська трагедія (у польській історіографії – "Волинська різанина") – обопільні етнічні чисткиукраїнського і польського населення, здійснені Українською Повстанською Армією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту та радянських партизанів під час Другої світової війни на Волині.

Фото: rbc.ua


  адміністратор   22 лип. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення