Україна - Молдова фото

У Вінниці відкриють перше консульство Молдови в Україні

24 березня 2017, 12:26

Перше в Україні Почесне консульство Республіки Молдова відкриють у Вінниці

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці відкриють перше консульство Молдови в Україні

  адміністратор   Додати коментар


Перше в Україні Почесне консульство Республіки Молдова відкриють у Вінниці. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на прес-службу Вінницької ОДА.

Таке рішення є невипадковим, адже 202 кілометри українсько-молдовського кордону (з 1222 кілометрів) проходить саме по території Вінниччини.

Консульство розташовуватиметься у центрі міста на вулиці Митрополита Петра Могили (колишня Михайличенка), що є символічним, адже митрополит походив з давнього молдовського боярського роду.

Почесним консулом у Вінниці стане 41-річний Михайло Куницький, який раніше працював у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України та очолював громадську організацію "Інформаційно-комунікаційний менеджмент інтелектуальної власності". Фахівці, які працюватимуть у штаті дипломатичної установи, мають володіти молдавською мовою.

Урочисте відкриття консульства відбудеться наприкінці квітня.

Ілюстративне фото: noi.md


  адміністратор   24 бер. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  СВІТ

  наступна публікація Європарламент схвалив безвіз для українців

  попередня публікація Вінничанам спростили отримання польської візи