повернення кримських політв'язнів фото

«Це буде початком звільнення Криму», – лідер кримських татар про повернення політв'язнів

27 жовтня 2017, 17:00

Звільнені політв'язні Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз повернулися в Україну

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Це буде початком звільнення Криму», – лідер кримських татар про повернення політв'язнів

  адміністратор   Додати коментар


Звільнені політв'язні Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз повернулися в Україну. Вчора заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу доставили з Анапи до столиці Туреччини, а вже сьогодні з Анкари вони повернулися додому. Зустрічали їх в аеропорту "Бориспіль" після чого влаштували прес-конференцію, де Умеров, Чийгоз та інші представники Меджлісу розповіли про звільнення.

Як розповів лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, звільнення політв'язнів стало можливим завдяки втручанню світової спільноти, яка допомагала в проведенні перемовин з російською стороною, зокрема йдеться про президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

– У світі залишилось не так багато президентів та державних діячів, які подають руку Путіну, а Ердоган ще підтримує з ним якісь відносини. Втрачати Ердогана, напевно, було б їм дуже дорого, – наголосив Джемілєв. – Також вони хочуть пом'якшити ставлення світової спільноти. Зараз їхні дипломати, а також проплачені депутати інших країн працюють над зняттям санкцій. І вони намагатимуться використати аргумент, що в Росії пішла певна лібералізація.

Також лідер кримських татар зазначив, що зараз вони докладають зусиль для звільнення інших політв'язнів.

– Це лише перший крок і ми сподіваємося, що й надалі ми будемо звільняти інших наших політв'язнів. Насамперед Олега Сенцова, який є мужнім кримським патріотом України. Попереду в нас дуже велике завдання. Певна річ, на цьому ми не зупинятимемось. Я думаю, що це буде початком звільнення Криму, відновленням територіальної цілісності Україні. Вітаю всіх наших громадян з цією перемогою, – сказав Джемілєв.

Його думку продовжив Ільмі Умеров:

– Я впевнений, якщо так буде продовжуватись, якщо тема Криму не сходитиме зі сторінок засобів масової інформації, то процес продовжуватиметься далі. За звільненням окремих людей відбудеться деокупація Криму та відновлення територіальної цілісності України. Уся наша боротьба відбувається для цього. Це – програма-мінімум.

Фото: "Українська правда"

 


  адміністратор   27 жовт. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення