Прийнятий законопроект зобов'язує до кримінальної відповідальності за заперечення скоєння українських злочинів проти поляків

Сенат Польщі заборонив «бандерівську ідеологію»

01 лютого 2018, 12:45

Прийнятий законопроект зобов'язує до кримінальної відповідальності за заперечення скоєння українських злочинів проти поляків

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Сенат Польщі заборонив «бандерівську ідеологію»

  адміністратор   Додати коментар

Сьогодні вночі прийняли законопроект за який проголосувало 57 сенаторів, більшість з них з партії «Право і Справедливість». Двоє сенаторів утрималось та ще 23 сенатори проголосували проти, повідомляє Vlasno.info з посиланням на Укрінформ.

Під час засідання у Сенаті відбулась бурхлива дискусія щодо змісту цього закону. Депутати опозиції занепокоєні введенням цього законопроекту оскільки він може спровокувати погіршення відносин з такими країнами як Ізраїль та США. Через звинувачення польського народу у злочинах скоєних проти євреїв у часи війни, провладні депутати наполягли на прийняттю законопроекту з запропонованими поправками.

Законопроект, який забороняє пропаганду «ідеології українських націоналістів» прийняли у Сеймі Польщі 26 січня. Відтепер особи, які заперечуватимуть співпрацю українських націоналістів з третім рейхом, притягуватимуть до кримінальної відповідальності.

Прийнятий закон занепокоїв МЗС України. Польщу закликали до відкритості та конструктивності у подальших відносинах з Україною. У відповідь міністерство Польщі повідомило, що розгляд цього питання ще не завершився, а його положення не розповсюджуватиметься на наукову і мистецьку діяльність.

Зміни у законопроекті спричинили дипломатичний конфлікт між Польщею та Ізраїлем. Єрусалим переконаний, що деякі поляки були причетними до вбивств євреїв під час Другої світової війни, а прийнятий законопроект заборонить їх критику.

Варшава й надалі заперечує участь польського народу у Голокості, та запевняє, що у законі йдеться тільки про захист доброго імені польської держави.

 

Фото: 112.ua


  адміністратор   01 лют. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення