Журналіст займався розслідуванням випадків шахрайства з грошима європейських фондів

У Словаччині вбили відомого журналіста-розслідувача Яна Кучака

27 лютого 2018, 10:26

Журналіст займався розслідуванням випадків шахрайства з грошима європейських фондів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Словаччині вбили відомого журналіста-розслідувача Яна Кучака

  адміністратор   Додати коментар

Журналіст-розслідувач Ян Кучак був убитий разом зі своєю дівчиною Монікою Кусніровою у власному будинку в селищі Велка Мача під містом Трнава. Правоохоронці припускають, що вбивство сталося в період з 22 по 25 лютого.

Журналіст Том Ніколсон повідомив словацькому виданні zpravy.cz, що його колега Ян Кучак займався розслідуванням випадків шахрайства з грошима європейських фондів. Він припускав, що до них може бути причетний італійський мафіозний клан "Ндрангета", повідомляє Vlasno.info з посиланням на 112.ua

За словами Ніколсона, Кучак підозрював, що представники мафії займаються шахрайськими схемами з отримання коштів з європейських фондів на сході Словаччини. Шахраї отримували кошти нібито на вирощування екологічно чистих рослин, насправді нічого не виробляючи. Він вважав, що до них причетні представники калабрійськой мафії "Ндрагента". Діяльність мафіозі була безпосередньо пов'язана зі словацькими політиками. Ніколсон припустив, що представники мафії налагоджували контакти з політиками для того, щоб зберегти вплив при будь-якому уряді.

Також чеські ЗМІ нагадують, що останнім часом перед загибеллю Кучак писав про підприємця Маріана Кочнерова і навіть подавав на нього в суд, так як почав отримувати погрози. Сам Кочнеров заявив журналістам, що про судовий позов чує вперше, Кучаку ніколи не погрожував, бачився з ним лише раз на одній з прес-конференцій, але регулярно відповідав на його запитання електронною поштою.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що уряд готовий виплатити 1 млн євро за інформацію, яка допоможе розслідуванню.

 

Фото: telegraf.com.ua


  адміністратор   27 лют. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  СВІТ

  наступна публікація Поляки виганяють українців додому з кулаками

  попередня публікація Для туристів планують відкрити готель на орбіті