Уряд Великої Британії чекає пояснень від РФ

Британська прем’єрка звинуватила РФ в отруєнні Скрипаля

12 березня 2018, 21:44

Уряд Великої Британії чекає пояснень від РФ

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Британська прем’єрка звинуватила РФ в отруєнні Скрипаля

  адміністратор   Додати коментар

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Росія «дуже вірогідно» винна у спробі вбивства колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Вона повідомила це в понеділок ввечері, виступаючи перед депутатами Палати громад. Про це інформує Vlasno.info з посиланням на Європейську правду.

«Зараз зрозуміло, що містер Скрипаль та його донька були отруєні нервово-паралітичною речовиною військового типу, яку розробляла Росія. Вона є частиною нервово-паралітичних речовин, відомих як «Новичок», - заявила Мей.

«Ґрунтуючись на позитивній ідентифікації цієї хімічної речовини експертами світового рівня в оборонній науково-технічній лабораторії в Портон-Дауні, на нашому знанні, що Росія раніше виготовляла цю речовину, і досі в стані робити це, даних, що Росія здійснює «проплачені» державою вбивства. Уряд дійшов висновку, що з великою імовірністю Росія відповідальна за дії проти Сергія та Юлії Скрипалів», - заявила британська прем'єрка.

Тереза Мей попросила Росію пояснити, як військова хімічна зброя потрапила у британське графство Вілтшир. В уряду Британії дві версії: або це пряма дія російської держави, або російський уряд дозволив хімічній зброї потрапити в руки інших людей, втративши контроль.

Мей зазначила, що в середу британський уряд детально розгляне відповідь російській державі.

«Якщо не буде достойної відповіді, ми зробимо висновки про те, що ці дії були незаконним застосуванням сили російської держави проти Об'єднаного Королівства і я повернусь сюди (в Палату громад. – Ред.), щоб доповісти про весь спектр заходів, які ми застосуємо у відповідь», - додала вона.

Як відомо, отруєні росіяни були знайдені непритомними в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня. Слідство ведеться за статтею «замах на вбивство», хоча раніше обговорювалася можливість кваліфікувати інцидент як терористичний напад, враховуючи потенційну небезпеку застосованої нервово-паралітичної речовини.

Британські ЗМІ повідомили, що розвідка МІ-5 вважає отруєння спробою вбивства, пов'язаною з Росією.

Читайте також: «Ми не визнаємо так звані вибори президента РФ в Криму», - представник ЄС.

 

 

Фото: news-front.info


  адміністратор   12 бер. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення