Технічний звіт 2011 року анульовано через фальшиві тези та фальсифікацію матеріалів

Польща спростувала попередній звіт про «Смоленську катастрофу»

11 квітня 2018, 20:44

Технічний звіт 2011 року анульовано через фальшиві тези та фальсифікацію матеріалів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Польща спростувала попередній звіт про «Смоленську катастрофу»

  адміністратор   Додати коментар

Урядова підкомісія з розслідування Смоленської катастрофи у Польщі анулювала попередній звіт комісії Єжи Міллера, який був опублікований в 2011 році, через оприлюднені у ньому «фальсифіковані дані». Про це заявив під час презентації технічного рапорту щодо причин Смоленської катастрофи в середу у Варшаві голова підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи, екс-міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на Zaxid.net.

«Його анульовано у зв'язку з рішенням підкомісії на підставі того, що звіт комісії Міллера не лише містить у собі фальшиві тези, а й був підготовлений на тлі політичного тиску, який чинився на членів комісії, і фальсифікації матеріалів», - наголосив Мацеревич.

За його словами, це означає, що зараз «немає офіційної позиції Польської держави у справі Смоленської катастрофи», доки не буде підготовлений кінцевий звіт чинної підкомісії з розслідування причин аварії.

Мацеревич зазначив, що оприлюднення нового кінцевого звіту щодо причин Смоленської катастрофи можливе «не менше ніж за рік», після завершення всіх ексгумацій та різних експертиз, які проводяться на замовлення і під контролем Національної прокуратури Польщі.

 

Під час звіту комісія повідомила, що польський урядовий Ту-154М розбився під Смоленськом у результаті кількох вибухів на борту літака. Водночас, російські контролери руху весь час передавали польським пілотам неправдиву інформацію і не змусили пілотів відійти на запасний аеродром. «Як з'ясувала підкомісія, літак знищили щонайменше два вибухи. Перший уразив ліве крило літака, відрізаючи його кінцівку, а потім призводячи до знищення закрилок лівого крила... Цей вибух призвів до аварії лівого двигуна в результаті його ураження уламками», - зазначається у презентації.

Як зазначається у фільмі-презентації, різке перехилення літака набік і розлітання гілок з дерев на відстані понад 80 метрів у вісі північ-південь вказує на «швидкий розпад літака у повітрі». «Частина уламків літака мала характерні сліди мікрократерів на своїй поверхні, схожих на ті, які виявлено у ході піротехнічного експерименту, що провела підкомісія. Це характерно для знищень, викликаних детонаціями», - йдеться у звіті.

Під час презентації звіту акцентовано увагу на тому, що російські контролери руху вели літак президента Лєха Качинського таким чином, щоб він «потрапив у зону посадки за один кілометр до аеродрому». «Російські контролери руху від початку передавали пілотам неправдиву інформацію щодо кіл підльоту до аеродрому, місця виходу на стежку, відстань до злітної смуги. Літаку Ту-154М дозволили сідати, хоча цього не дозволяли погодні умови. Їх не відіслано на запасний аеродром, хоча контролери руху вимагали це від власного командування», - зазначається у відеопрезентації.

Як відомо, 10 квітня 2010 року під Смоленськом розбився урядовий Ту-154М, яким представники польської політичної та військової еліти включно з президентським подружжям Лєха та Марії Качинських прямували на вшанування 70-х роковин Катинської трагедії. Загинули всі 96 людей, які перебували на борту.

Читайте також: Орбан переміг у виборах: партія Фідес матиме контроль на 2/3 голосів у парламенті.

 

 

Фото: onet.p


  адміністратор   11 квіт. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення