Українці мали можливість перетинати кордон та влаштовуватись на роботу в Угорщині

Більше 100 тисяч українців на Закарпатті мають угорські паспорти

21 квітня 2018, 18:35

Українці мали можливість перетинати кордон та влаштовуватись на роботу в Угорщині

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Більше 100 тисяч українців на Закарпатті мають угорські паспорти

  адміністратор   Додати коментар

За різними даними, у тому числі угорськими, на Закарпатті видано понад 100 тисяч угорських паспортів. Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» заявив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, повідомляє Vlasno.info.

За його словами, ці паспорти видавалися здебільшого до моменту отримання Україною безвізового режиму і привабливість цього паспорта була практичною. «Можна було без проблем перетинати кордон, влаштовуватися на роботу в Угорщині або й дальше», — зазначив Боднар.

Заступник міністра висловив упевненість, що чимало людей з угорськими паспортами виїхали на роботу в інші країни ЄС.

«За різними оцінками, від 30-ти до 40 тисяч працездатних українських громадян угорського походження виїхали в інші держави Європи. Фактично і Угорщина, і Україна їх втратили... Поїхали туди, де більші зарплати. А зараз зарплати у тій же Словаччині, в певних районах, чи в Австрії, чи в Німеччині значно вищі, ніж в Угорщині», — додав він.

До слова, 2017 року Апеляційний суд Закарпатської області скасував штраф місцевому мешканцю, який намагався перетнути кордон із угорським паспортом. Таким чином суд підтвердив можливість громадянина України користуватись при перетині держкордону паспортом іншої держави.

Нагадаємо, Google запустив сервіс на базі штучного інтелекту, в якому можна грати в тетріс із слів.

 

 

Фото: mandiner.hu


  адміністратор   21 квіт. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення