Як виявилось, шоколад покращує зір

Науковці з’ясували, який шоколад покращує зір

29 квітня 2018, 10:47

Як виявилось, шоколад покращує зір

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Науковці з’ясували, який шоколад покращує зір

  адміністратор   Додати коментар

Щоденне вживання невеликих порцій шоколаду здатне поліпшити зір, при цьому їсти потрібно саме темний шоколад. Головну роль у процесі відіграють флавоноли – органічні сполуки, що містять кілька ароматичних кілець.

Це вдалося з'ясувати американським науковцям, повідомляє Vlasno.info з посиланням на прес-центр MedicalXpress.

Згідно з повідомленням, у дослідженні брали участь 30 людей, середній вік яких становив 26 років. Добровольців розділили на 2 групи, при цьому членам одної групи давали 42 грами 72-відсоткового шоколаду або шматок плитки тієї ж маси, виготовленої з рисового молока. Через 2 години у кожного піддослідного перевіряли зір.

Виявилося, що темний шоколад більшою мірою покращував гостроту зору, ніж молочний. При цьому зростала контрастна чутливість, яка характеризує здатність розрізняти об'єкт при зменшенні інтенсивності освітлення. Науковці пояснюють це тим, що флавоноли сприяють збільшенню припливу крові до сітківки ока або зорової кори великих півкуль. Проте точна причина поки що залишається невідомою.

Нагадаємо, вчені виявили найбільший об'єкт у відомому Всесвіті.

 

Фото: lifehacker.org


  адміністратор   29 квіт. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення