На першому місці неочікувано опинилася не Польща

За період безвізу українці найчастіше відвідували Польщу

12 червня 2018, 19:29

На першому місці неочікувано опинилася не Польща

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

За період безвізу українці найчастіше відвідували Польщу

  адміністратор   Додати коментар

11 червня минає рік, як громадяни України з біометричними паспортами отримали право на безвізові поїздки до країн Європейського Союзу, окрім Великої Британії та Ірландії. Водночас з цим документом вони можуть потрапити до Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, які входять до Шенгенської зони, але не є членами ЄС, повідомляє Vlasno.info з посиланням на tsn.ua .

За інформацією Державної прикордонної служби, за рік 555 тисяч українців скористалися перевагами безвізового режиму.

Загалом за цей час було здійснено 20 мільйонів перетинів кордону з ЄС, розповів ТСН.ua речник Держприкордонслужби Олег Слободян. Він уточнив, що до цього числа входять три категорії: громадяни з паспортами старого зразка з довготривалими шенгенськими візами, громадяни із біометричними паспортами, які були видані до введення безвізу - в них також вклеєні шенгенські візи, і власне "чистий безвіз": ті, хто їде з біометричними паспортами без шенгенської візи.

Близько 35% власників біометричних паспортів скористалися авіаційним транспортом (198 тисяч перетинів), інші - переважно автомобілями.

Загалом найбільш популярними наземними пунктами пропуску стали Польща (9,5 млн перетинів), Угорщина (4,5 млн) та Румунія (1,5 млн). Однак без віз найчастіше їздили через Румунію (135 тисяч), на другому місці Польща (118 тисяч), Угорщина - третя (67 тисяч).
Читайте також: Японія протестує проти планів Росії прокласти лінії зв'язки на Курильські острови.

Фото: tsn.ua


  адміністратор   12 черв. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення