Люди обливаються потом та п'ють наче не в себе, в тому числі й пиво

У Німеччині забракло пивної склотари

04 серпня 2018, 09:25

Люди обливаються потом та п'ють наче не в себе, в тому числі й пиво

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Німеччині забракло пивної склотари

  адміністратор   Додати коментар

Німеччину накрила нестерпна спека, через що люди п'ють багато пива, море пива. Цього трунку споживають настільки багато, що бракує склотари. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на DW.

Німці люблять поскаржитись. Така вже натура. Зазвичай нарікають на непогоду - то занадто холодно, то занадто мокро, то якось неприємно - або навпаки - занадто сонячно і спекотно. Саме остання проблема дошкуляє нині. Звичайний житель Німеччини якось зніс би багато наслідків спеки: і напхом напхані автобуси, де почуваєшся, немов у мобільній сауні, й засмалену на сонці шкіру, що відшаровується, мов клей від пальців. Але те, що коїться зараз через брак пивної склотари, - це вже ситуація зовсім іншого калібру.

Одна проблема й багато наслідків

Якби продюсери-сміливці увічнили нинішню кризу фільмом - і, можливо, це незабаром станеться - то, мабуть, афіші німецьких кінотеатрів зарясніли б назвами, типу "Без пляшки в Фленсбурзі" або "Хіба так живуть у Варштайні". Адже через спеку німці випивають стільки пива, що броварні відчувають істотний брак пивних пляшок, і що гірше, не стає вже навіть ящиків для самої склотари.

Експерт галузі Ніклас Отер (Niklas Other), який видає галузевий журнал "Inside", визнав, що йдеться про "драматичну ситуацію". Саме такі його слова наводить видання. Певно, що для назви якого-небудь фільму більше пасувало б щось на кшталт "Паніка в розливній". Утім, з Голівуду з приводу зйомок ще не дзвонили.

Корінь проблеми

Звісно, найбільша радість для кожного шанувальника пива - коли в руці в тебе повнісінька по вінця пляшка цього терпкого напою. Але без своєчасно зданої порожньої склотари годі чекати появи на прилавках магазинів пляшок з пивом. Бо тут маємо справу з одним із аспектів вічного кругообігу в природі: молодий і старий, живий та мертвий, повний та порожній.

У кожному разі, пивна галузь тепер закликає якнайшвидше повернути порожні ящики з-під пляшок та й саму використану склотару. І наголос тут на слові "якнайшвидше", адже неочікувано тривала спека змішала броварням усі плани. Проблему ускладнює й те, що пивні пляшки в різних виробників різні. Як наслідок, одна броварня не може просто брати й використовувати пляшки іншої, адже фарба, форма й розміри склотари відрізняються.

Громадян просять допомогти

Чи дійде до пивної революції? У Баварії, яку вважають головним пивним регіоном ФРН, десятки тисяч осіб нещодавно вже виходили на вулиці, хоча поки з політичних, а не пивних мотивів. Проблема загострюється сезоном відпусток та шкільних канікул. Чимало тих, хто зараз на відпочинку, бездумно залишив у підвалі ящик з порожньою тарою з-під пива, особливо тим не переймаючись.

Бохумська броварня Fiege вирішила не спостерігати за цим, склавши руки. На своїй сторінці у Facebook вона поширила заклик до клієнтів, щоб ті повертали порожню склотару ще до початку відпустки. Мовляв, треба спочатку повернути порожню тару, а вже потім безтурботно ладнатися у відпустку.

До такого заклику можна лише приєднатися. І якщо в когось у погребі громадяться ящики з пивом, тому слід негайно вийти під палюче сонце й вижлуктити всі свої пивні запаси. Зробити це слід задля броварень, задля пива і зрештою для всіх - шанувальників прохолодного напою.

Читайте також: На вінницькому фестивалі пили пінне, дивились шоу та танцювали.

 

Фото: tavriya.ks.ua

 


  адміністратор   04 серп. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення