Від вівторка, 27 листопада, коли заявили про це, ситуація не змінилася

20 іноземних суден заблоковані біля Керченської протоки

28 листопада 2018, 16:45

Від вівторка, 27 листопада, коли заявили про це, ситуація не змінилася

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

20 іноземних суден заблоковані біля Керченської протоки

  адміністратор   Додати коментар

Деякі з суден простоюють понад одинадцять діб. Всі вони пливуть під іноземними прапорами. На вході до Керч-Єникальського каналу на перевірку й прохід чекають 13 суден, що прямують до Маріупольського порту. На виході з Азовського моря до каналу - 7 суден, завантажених у цьому порту. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на ВВС Україна.

Фактично ці кораблі зараз заблоковані.

26 листопада генеральний директор підприємства "Кримські морські порти" Олексій Волков заявив агенції ТАСС, що, починаючи з четвертої ранку вівторка, Керч-Єникальський канал відкрили для цивільних суден. Маріупольський порт працює в штатному режимі. Там триває спорудження зернового терміналу.

Згідно із даними, наданими міністерством інфраструктури на запит ВВС News Україна, а також даними Адміністрації морських портів, доходи українських портів в Азовському морі скоротилися. Якщо за січень-липень 2017 року Маріупольський порт отримав майже 783 млн грн доходів, то за той самий час у поточному ці доходи становили менше ніж 637 млн грн. Якщо минулого року через Маріуполь на експорт за січень-липень пройшло 35% українських чорних металів, то у 2018 - за той самий період - лише 27%. Особливо відчутні втрати Маріуполя у чавуні, перевалка якого скоротилася на 50%.

Серед підприємств, які експортують продукцію через Азов, - "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" та "Азовсталь", що входять до групи "Метінвест" з контрольованого Рінатом Ахметовим холдингу СКМ.

BBC News Україна направила запит у ці компанії щодо того, чи є судна з їхньою продукцією серед заблокованих і як загалом ситуація в порту впливає на їхню роботу.

Читайте також: На захоплених Росією кораблях перебували співробітники СБУ.

 

Фото: bbc.com

 


  адміністратор   28 лист. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення