Супутник виконував функції попередження про ракетний напад

Космічні війська РФ втратили супутник

10 січня 2019, 10:25

Супутник виконував функції попередження про ракетний напад

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Космічні війська РФ втратили супутник

  адміністратор   Додати коментар

Російський апарат призначався для відстеження запусків міжконтинентальних балістичних ракет з території США. Про це повідомляє Vlasno.info. з посиланням на Главком.

Запущений у 2007 році російський космічний апарат "Космос-2430" системи попередження про ракетний напад "Око" зійшов з орбіти і згорів в атмосфері. Про це повідомляє "Тасс", посилаючись на дані Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD, North American Aerospace Defense Command). За інформацією NORAD, супутник припинив своє орбітальне існування 5 січня.

Апарат був виведений в космос 23 жовтня 2007 року з космодрому Плесецьк ракетою-носієм "Молния-М" і призначався для відстеження запусків міжконтинентальних балістичних ракет з території США. За непідтвердженими даними, зв'язок з "Космосом-2430" було втрачено ще в 2012-2014 роках через вироблення супутником свого ресурсу. До слова, протягом 2018 року Китай провів 37 запусків ракетоносіїв. При цьому США здійснили 34 запуски, а РФ лише 18.

Читайте також: Ідентифіковано тіла двох українських моряків, які загинули біля Туреччини.

 

Фото: glavcom.ua


  адміністратор   10 січ. 2019 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення