Україна отримала п’ять додаткових негативних балів у рейтингу свободи інтернету

Україна отримала п’ять додаткових негативних балів у рейтингу свободи інтернету

05 грудня 2014, 15:36

Згідно із даними правозахисної організації Freedom House у період з травня 2013 року по травень 2014 року в Україні відбулося значне погіршення стану свободи в інтернеті

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Україна отримала п’ять додаткових негативних балів у рейтингу свободи інтернету

  адміністратор   Додати коментар


"Згідно із даними, які оприлюднили дослідники з правозахисної організації Freedom House у щорічному звіті "Freedom on the Net 2014," у період з травня 2013 року по травень 2014 року в Україні відбулося значне погіршення стану свободи в інтернеті" - повідомляє "Дзеркало тижня."
У рейтингу свободи інтернету Україна перемістилась з групи "вільних країн" до "частково вільних," набравши п'ять додаткових негативних балів, і отримавши, таким чином, 33 бали зі 100 можливих (де 100 балів - найгірший результат).
Як зазначають дослідники, основною причиною такої ситуації стали репресії часів правління Януковича, зокрема переслідування представників ЗМІ та користувачів соціальних мереж під час подій Євромайдану.
Згідно з даними організації, яка проводить дослідження у 65 країнах світу, значне погіршення ситуації із свободою в інтернеті відбулось також у Російській Федерації, Туреччині та Анголі.

 


  адміністратор   05 груд. 2014 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення