США у наступному році збільшать фінансову підтримку для України

США у наступному році збільшать фінансову підтримку для України

20 грудня 2015, 17:05

У 2016 році США нададуть Україні допомоги на 658 мільйонів доларів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

США у наступному році збільшать фінансову підтримку для України

  адміністратор   Додати коментар

18 грудня 2015 року Конгрес США схвалив закон, який підвищить рівень підтримки для України на 2016 рік.

А Президент США Барак Обама підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2016 рік, у якому значно збільшено загальну суму видатків, що передбачені для України.

Обсяг асигнувань Державному департаменту на потреби допомоги для України на 2016 фінансовий рік становитиме не менше 658 млн. 185 тис. доларів США, що на 145 млн. доларів більше від початкового запиту.

– Сукупно кошти, які виділяються Державному департаменту та Міністерству оборони США і можуть бути використані на програми військової та безпекової допомоги Україні, можуть перевищити суму у 300 млн. доларів, яка була закладена у Бюджеті на потреби національної оборони, – йдеться на сайті Посольства України в Сполучених Штатах України. – Ці асигнування включають і 250 мільйонів доларів, що виділяються Україні через Міністерство оборони США і можуть бути спрямовані, зокрема, на: проведення навчань, надання військового обладнання, летальної зброї оборонного характеру, логістичну підтримку, постачання та послуги, розвідувальну підтримку для збройних сил та структур національної безпеки України.

Важливим положенням законодавства про бюджетне фінансування є зняття понад 40-річного обмеження на експорт американської сирої нафти. Експерти кажуть, що у перспективі це має сприяти посиленню енергетичної безпеки країн Європи, у тому числі зменшення залежності України від постачання російських енергетичних ресурсів.

Фото: espreso.tv

 


  адміністратор   20 груд. 2015 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення