протести у Молдові фото

У Молдові тривають антиурядові протести

21 січня 2016, 17:01

У центрі Кишинева тривають протести проти новопризначеного уряду Павла Філіпа

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Молдові тривають антиурядові протести

  адміністратор   Додати коментар


У центрі Кишинева тривають протести проти новопризначеного уряду Павла Філіпа. Сьогодні прихильники лівої та правої опозиції, які раніше мітингували окремо, об'єднались, вимагаючи проведення позачергових виборів. Про це повідомляє Vlasno.info із посиланням на Newsmaker.md.

Біля парламенту протестують прихильники проросійських Партії соціалістів Ігоря Додона і "Нашої партії" Ренато Усатого.

Під урядовою будівлею, де розбито наметове містечко громадянської платформи "Гідність і правда", мітингують прихильники євроінтеграції.

Учасники акції протесту скандують антиурядові гасла, вимагаючи передусім скасування підсумків вчорашнього засідання парламенту, проведення дострокових виборів та відновлення трансляції каналу Jurnal TV, який демонстрував у прямому ефірі події протесту.
протести у Молдові фото
протести у Молдові фото
протести у Молдові фото

Також тисячі протестувальників маршем відправились до будівлі Конституційного суду, де представники ПСРМ (Партія соціалістів Республіки Молдова – ред) подали позов щодо легітимності новозатвердженого уряду.

Нагадаємо, що 20 січня парламент Молдови затвердив новий проєвропейський уряд країни, який очолив член Демократичної партії Павел Філіп. За відповідне рішення проголосували 57 із 101 присутніх депутатів.

Під парламентом у цей час проходив мітинг проти обрання пана Філіпа прем'єром, який закінчився штурмом будівлі. Сталися сутички з поліцією, внаслідок яких постраждали десять людей, зокрема семеро поліцейських, двоє мітингарів та один із депутатів.

Штурм парламенту завершився пізно ввечері, представники опозиці та протестних рухів під тиском спецназу залишили будівлю.

Фото: jurnal.md


  адміністратор   21 січ. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення