прапори Україна - Польща фото

Українцям хочуть надати право на постійне проживання у Польщі

29 січня 2016, 11:47

Асоціація підприємців і роботодавців пропонує надати право на постійне проживання в Польщі одному мільйонові іммігрантів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Українцям хочуть надати право на постійне проживання у Польщі

  адміністратор   Додати коментар


Асоціація підприємців і роботодавців пропонує надати право на постійне проживання в Польщі одному мільйонові іммігрантів. Йдеться передусім про українців, білорусів і в'єтнамців. Про це повідомляє Vlasno.info із посиланням на "Польське радіо".

Таке рішення пов'язане з необхідністю збереження дотеперішніх темпів економічного зростання, у зв'язку з чим, до 2050 року Польща має прийняти п'ять мільйонів іммігрантів.

За словами очільника Асоціації підприємців і роботодавців Цезари Казьмєрчак, за теперішніх умов найкраще звернутися до українців, кількість яких у Польщі сягає понад мільйон осіб.

– Це емігрант найвищого класу, його не треба навчати мови, не треба давати йому квартири, не треба вчити його професії. Вони самі дуже добре справляються, – наголосив він.

За результатами дослідження щодо права постійного перебування для українців у Польщі, яке провів Томаш Баран, таку можливість підтримують аж 52 респондентів.

– Позитивно на ставлення до них впливає ситуація, коли Польща, в якомусь сенсі, має вибір: прийняти мігрантів із зовсім іншого культурного простору – наприклад, з Африки або Сирії, про яких у ЗМІ йде інформація, що вони приїжджають, щоб жити на соціальну допомогу і треба фінансувати їх утримання. Або українців, які вже в Польщі є і працюють, – сказав він.

Як зазначають представники Асоціації підприємців і роботодавців, майже мільйон українських іммігрантівпринесе польському бюджетові протягом року прибутки у розмірі від 7 до 9 мільярдів злотих (від 43 до 55 мільярдів гривень).

Фото: 112.ua


  адміністратор   29 січ. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення